Geluksweg - adem jezelf rustig

De gelukstip van deze week gaat over een andere manier om rust te krijgen. Adem jezelf rustig, hoe doe je dat dan?

Gelukstip #11 Adem jezelf rustig

Als je gespannen, onrustig of verdrietig bent, adem je vaak ook onrustig. Je ademt dan te snel, te oppervlakkig of onregelmatig. En daardoor versterk je het gevoel. Het is een cirkel waar je in komt.

Bij zo’n hoge ademhaling, adem je vaak via je borst. Om rustig te worden, moet je gebruik maken van je buikademhaling en juist niet van je borstademhaling. Het is gelukkig gemakkelijk om te zorgen dat je ademt via je buik.

Leg een hand op je buik en voel hoe je buik omhoog komt bij elke ademhaling. Als je uitademt gaat je buik weer naar beneden. Je schouders moeten niet omhoog gaan bij het adem halen. Probeer daarbij ook te letten op de duur van je ademhaling. Adem diep in via je neus, houd je adem een paar seconden vast en adem dan lang en zo diep mogelijk uit via je mond. Maak er gerust geluid bij! Wacht vervolgens een paar seconden voor je weer opnieuw inademt.

Ook bij meditatie en yoga wordt er veel aandacht besteed aan het belang van een goede ademhaling. Als je problemen hebt met je ademhaling, bijvoorbeeld hyperventilatie, of je bent vaak gespannen, kijk dan eens of meditatie of yoga iets voor jou is. Met meditatie beginnen hoeft niet moeilijk te zijn, lees daarvoor verder in dit artikel.

Als je verder wil lezen over het belang van ademhalen voor een goede gezondheid verwijs ik je graag naar …

Wil je meer Gelukstips lezen?

Kijk dan eens bij de Gelukstips van de laatste twee weken:

Gelukstip #9 Geef jouw jaar een thema

Gelukstip #10 Leef Lagom! Leren van de Zweden

Nog toevoegingen, vragen of gewoon iets leuks? Laat dan hieronder een berichtje achter! Ik hoor graag van je 🙂