zoek een coach

Het inschakelen van een coach, dat doe je toch alleen als je echt hulp nodig hebt? Als je niet meer weet wat je wilt qua carrière, als je op het randje van een burn-out zit of als het je echt niet lukt zelfstandig van je overgewicht af te komen. Maar ik heb goed nieuws: een coach zoeken kan op elk moment in je leven. Of je nu met grote of kleine dilemma’s zit: een nieuw inzicht helpt je verder. En dat is precies wat een coach doet, het geven van nieuwe inzichten die je een andere kijk op de situatie geven. Zie het als iemand die even een handje helpt als het wat lastiger gaat.

Gelukstip #61 Zoek een coach

Er zijn allerlei verschillende soorten coachen. Loopbaancoaches, voedingcoaches, businesscoaches, levensloopcoaches, kindercoaches, de lijst is eindeloos. De term ‘coach’ is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf coach mag noemen. Daardoor moet je goed bekijken naar wat voor coaching je op zoek bent. Wil je een professioneel advies van een echte professional? Kies dan voor een coach die een erkende opleiding heeft gevolgd.

Maar als je gewoon graag begeleiding wilt bij het doorvoeren van een verandering of het krijgen van een nieuw inzicht, kan je gewoon een coach kiezen die je aanspreekt. Schrijft iemand aansprekende blogs of vind je hem of haar heel fijn overkomen op social media? Ga dan gewoon op je gevoel af. Sommige mensen weten zoveel van een onderwerp, dat ze daar perfect andere mensen op kunnen coachen. Ook als ze hier geen echte opleiding voor hebben gevolgd.

Een online coach, paardencoach of wandelcoach

‘Maar ik heb geen zin om in zo’n kamer op een bank te moeten zitten en mijn verhaal te doen.’ Gelukkig maar, want dat hoeft ook niet! Of je nu graag wandelend in het bos je verhaal doet of in een weiland tussen de paarden, het kan allemaal. Er zijn veel verschillende manieren waarop je gecoacht kan worden. Daardoor is dus altijd een manier die bij je past. Het is helemaal niet nodig om je op te zien tegen een enorm coachingstraject, want coaching is er in alle vormen en maten.

Een online coachings traject

Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is online coaching. Soms is het een soort handboek wat je volgt, in andere gevallen heb je meerdere keren per dag contact met jouw coach. Denk bijvoorbeeld aan iemand die jou helpt om een gezonder eetpatroon aan te nemen (ik ben fan van vegan topatleet Janneke van der Meulen) of je helpt te bepalen waar je heen wilt met je werk.

Zoek een coach, ook voor een klein probleem waar je mee zit. Want je maakt het jezelf zoveel gemakkelijker met een beetje extra hulp.

Wekelijks een tip voor jouw geluk!

Elke woensdag deel ik een Gelukstip met je. Een kleine tip die helpt om jouw leven zo gelukkig mogelijk te maken. Dat gaat natuurlijk niet alleen over coaching, maar ook over zaken als levensstijl, nieuwe gewoontes aanleren of genieten van klein geluk. De laatste twee tips vind je hier:

Gelukstip #59
Gelukstip #60