Geluk - leef lagom - zweden

De drukke decembermaand is alweer bijna ten einde. Met alle feestdagen, de drukte en het vele eten, is het wel weer tijd voor een beetje balans in onze levens. Hiervoor gaan we te rade bij de Zweden. Weet jij al wat ‘Leef Lagom’ betekent? Dan ga je dat nu ontdekken! De Gelukstip van deze week:

Gelukstip #10 Leef Lagom!

Lagom kan je namelijk omschrijven als ‘precies genoeg‘ of ‘niet te veel, niet te weinig‘. Ook wel tevreden zijn met genoeg. Volgens sommige is dit de levensfilosofie waardoor de Zweden zo gelukkig zijn. Genoegen nemen met wat je hebt en niet altijd streven naar meer.

Vooral met de kerst slaan we hier soms een beetje in door. De hoeveelheid eten, de stapel cadeaus onder de boom, alles is overvloedig. Maar ook in het algemeen kunnen we een stuk gelukkiger worden van een beetje lagom leven.

geluk - leef lagom

En in een land met zulke uitzichten, is het natuurlijk ook niet moeilijk om gelukkig te zijn

Niet altijd meer willen, maar tevreden zijn met wat je hebt en met wie je bent. We willen altijd meer en groter. Meer geld, een groter huis, een betere baan, een mooiere auto. En als je dat allemaal hebt, komen er weer nieuwe verlangens naar méér om de hoek kijken. Het is daarom voor ons allemaal goed om af en toe even naar de Zweden te kijken en mee te gaan in hun filosofie – leef lagom. Het gaat om de balans.

Tijdens het schrijven van dit artikel kom ik erachter dat Ikea ook een project van  ‘Live Lagom’ heeft gemaakt. Nouja, Ikea is wat mij betreft niet de minste om achter aan te sluiten in de rij. 😉

Ook zijn er al meerdere boeken over het onderwerp geschreven. Wil je verder lezen, kijk dan bijvoorbeeld eens naar het boek Lagom.

Meer Gelukstips lezen?

Meer Gelukstips lezen? Lees dan hier de laatste 2 Gelukstips:

Gelukstip #9 Geef jouw jaar een thema

Gelukstip #8 Lijstjes maken voor meer overzicht

Dan rest mij niets anders dan te zeggen: Leef Lagom!