Geluksweg- een thema

Deze Gelukstip is een klein vervolg op het artikel van vorige week: Hoe ziet jouw komende jaar eruit? Daarin staan allerlei tips hoe je goede voornemens kan bepalen en hoe je ze vervolgens kan volhouden. Door (alweer) een fijne podcast van Gretchen Rubin kwam ik op het idee van de Gelukstip van deze week. Namelijk het komende jaar een thema geven. Daarom is de Gelukstip van deze week de volgende:

Gelukstip #9 Geef jouw jaar een thema

Wat voor thema zou voor jou kunnen zijn? Het kan heel concreet zijn, maar ook behoorlijk abstract. Ik denk natuurlijk graag met je mee! Hieronder een paar opties. En natuurlijk kan je aan één van de woorden hieronder ook weer een heel andere interpretatie geven dan ik dat doe!

  • Reizen

Misschien wil je wel heel graag meer reizen maken. Als je daar dit jaar echt mee aan de slag wil, kan je het het thema van jouw jaar maken.

  • Speelsheid

Neem je dingen vaak serieus en wil je luchtiger door het leven gaan? Wellicht is een woord als ‘speelsheid’ iets voor je. Ga er dit jaar mee aan de slag om wat speelser met dingen om te gaan en wat minder serieus te zijn.

  • Groei

Is er een bepaald vlak in je leven waarop je wil groeien? Of misschien wel op meerdere aspecten? Dan kan ‘groei’ een goede voor jou zijn. Voor veel verschillende doeleinden te gebruiken!

  • Vernieuwing

Je kan natuurlijk ook een vergelijkbare term nemen, maar vernieuwen is wat veel mensen graag zouden willen. Een nieuwe baan, een nieuw huis, een vernieuwd uiterlijk. Wil je dit jaar echt aan de slag gaan met al die vernieuwende stappen?

  • Moed

Komen er beslissingen aan die je liever niet zou willen nemen? Misschien wil je proberen wat moediger te zijn op bepaalde momenten? Moed hebben we vaak nodig en misschien is het voor jou wel het perfecte thema!

Wat wordt jouw thema voor 2018?

Laat me weten in de reacties wat jouw thema wordt voor 2018. Met welk punt van jezelf ga jij aan de slag?

Mijn eigen thema wordt Discipline. Laat ik discipline nu op veel verschillende vlakken nodig hebben. Zo moet ik bijvoorbeeld de discipline opbrengen om gezond te eten, aan mijn websites te werken, het huishouden op peil te houden. En ook de discipline om dus bepaalde zaken juist te laten. Het wordt een mooie uitdaging, maar ik ga er voor! Jij ook?