jouw prioriteitenlijst

Er zijn veel mensen die erbij zweren, lijstjes maken. Een lijstje voor taken die nog moeten gebeuren, een lijstje voor reizen die je nog wil maken. Overal kan je lijstjes van maken. En het heeft veel voordelen! Daarom is de Gelukstip van deze week:

Gelukstip #8 Lijstjes maken voor meer overzicht

Ben je wel eens het overzicht kwijt? Er moet nog zoveel gebeuren, maar wat heeft nu precies de meeste prioriteit? Wat moest nu wanneer af zijn, wanneer was die ene afspraak ook al weer en hoeveel tijd zal die opdracht ongeveer nog gaan kosten?

Lijstjes geven overzicht. Je kan ze in een volgorde zetten en daarmee is het voor jezelf duidelijk wat er als eerste moet gebeuren.

En zorg dat je de zaken die prioriteit hebben, vooraan zet. Als er iets is waar je een beetje tegenaan hikt, heb je vaak de neiging al die andere (kleinere of makkelijkere) klusjes eerst te doen. En daardoor schuif je de belangrijke taken voor je uit, waardoor je je weer minder gelukkig voelt!

Het is ook fijn om dingen op te schrijven, zodat je er niet meer aan hoeft te denken. Ken je dat, dat je je iets belangrijks bedenkt, maar het vervolgens weer straal vergeet? Zorg dat je altijd iets bij de hand hebt, waar je het kan op schrijven. Er zijn ook verschillende apps die je hiervoor kan gebruiken! Is ook weer wat overzichtelijker dan allerlei soorten papiertjes met allemaal halve lijstjes.

Wat voor lijstjes kan je maken?

Overal kan je lijstjes over maken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Reizen die je nog wil maken;
  • Eigenschappen die je aan jezelf zou willen verbeteren;
  • Klusjes thuis die nog moeten gebeuren;
  • Boodschappenlijstjes;
  • Werkgerelateerde zaken;
  • Lijstjes voor overige dingen die anders tussen wal en schip vallen…

Zoals je ziet zijn het nogal brede onderwerpen en liggen ze behoorlijk ver uit elkaar. En dat is nu juist het leuke!

Verder lezen over dit onderwerp?

Er zijn al meerdere boeken over dit onderwerp geschreven, waardoor er voor ieder wat wils is. Lees bijvoorbeeld onderstaand boek voor meer inspiratie.

Alles op een rijtje van Paula Rizzo. Zij is een Amerikaanse televisieproducer en volgens eigen zeggen verslaafd aan lijstjes maken. Ze zegt haar succes voor een groot deel te danken te hebben aan de lijstjes! Dat is toch het proberen waard…

Wil je de Gelukstip van vorige week lezen? Lees snel verder over waarom een plan maken voor je geld een goed idee is.

Maak jij al lijstjes? En waarom wel of niet? Bevalt het je?

Laat het me weten in de reacties hieronder!