Geluksweg, middagdutje

Voldoende slaap is belangrijk, dat weten we allemaal wel. Eerder schreef ik al over oplossingen als je niet in slaap kan komen. Maar wist je dat er ook steeds meer mensen zijn die groot voorstander zijn van het doen van een middagdutje? Wat voor voordelen zo’n middagdutje voor je heeft, daar duik ik deze woensdag even verder met je in!

Gelukstip #24 Tijd voor een middagdutje!

Middagdutjes, er zijn genoeg grote namen die er lang geleden al voor pleitten. Winston Churchill, Napoleon en  John F. Kennedy bijvoorbeeld, dat zijn toch niet de minsten!

Bij een grote Amerikaanse krant, de Huffington Post, zijn er rustruimtes gemaakt en mag iedereen die dat wil een middagdutje doen. De hoofdredactrice is namelijk groot voorstander van dutjes. En wat blijkt: Er wordt meer werk verzet!

Maar niet alleen wordt er meer werk verzet als je voldoende slaapt, ook heb je een beter humeur, blijf je gezonder en zijn zelfs je relaties beter. Reden te over om toch eens toe te geven aan dat middagdutje!

Mensen zijn niet gemaakt om 8 uur lang in volle concentratie door te werken. Wie kent niet de beruchte middagdip? En dat is precies wat een middagdutje oplost. Door een kort dutje (20 minuten is genoeg) rust je genoeg uit om er weer vol tegenaan te gaan de rest van de dag.

Twijfel je nog of wil je meer informatie hebben? Dan kan ik het boek van Arianna Huffington (ja, die van de Huffington Post) aanraden! Zij schreef het boek de Slaaprevolutie. Vol met informatie over het belang van slaap en het doen van middagdutjes.

Zo en nu dan maar eens tijd voor een… middagdutje misschien?

Elke woensdag een Gelukstip

Elke week deel ik een Gelukstip met je, hier op Geluksweg.nl. Een kleine tip die jou kan helpen je leven nog makkelijker, leuker of liefdevoller te maken.

Wil je verder lezen? Lees dan ook eens de tips van de afgelopen weken:

Tot de Gelukstip van volgende week!