Gezond oud worden

Wat voor een tip is dat vandaag nu weer, zie ik je denken. Ga niet met pensioen?? Euh, volgens mij heb ik dat pensioen na een leven lang werken op een gegeven moment wel verdiend! Ik bedoel er ook niet mee dat je nooit mag stoppen met het werk wat je nu doet. Maar wel dat je niet moet stoppen om íets te doen.

Gelukstip #42 Ga niet met pensioen

Onlangs las ik het boek Ikigai, waar ik binnenkort zeker boekentip over ga schrijven. In Ikigai gaat het ook over het nut van iets te doen hebben. Sommige mensen die met pensioen gaan, stoppen ook gelijk met het ondernemen van activiteiten. Maar daardoor heb je opeens geen doel meer in je leven. En als er iets belangrijk is, dan is het juist om een doel in je leven te hebben, om bezig te zijn.

In de vakantie is het lekker om je bed uit te komen en een lange vrije dag voor je te hebben. Maar als je dat dag na dag hebt, dan houdt de lol daarvan ook een keertje op. Het gaat dan juist tegenstaan en je raakt steeds minder gemotiveerd om iets te gaan ondernemen die dag.

Mocht je pensioenleeftijd dus daar zijn: Kijk of je echt zin hebt om te stoppen met werken. Misschien heb je wel zulk leuk werk dat je het nog één of twee dagen per week kan voortzetten? Of wellicht kan je nu dat (vrijwillligers)werk doen wat je eigenlijk altijd al wilde, maar wat niet kon omdat je meer inkomsten nodig had.

Een nieuwe hobby beginnen is ook altijd een goed idee. Altijd al willen dansen? Nee hoor, daar is het nooit te laat voor! Hooguit moet je je verwachtingen over breakdance iets bijstellen vanaf een bepaalde leeftijd. 😉

En een moestuin beginnen is natuurlijk altijd een goed idee. Lekker buiten, in beweging en voorzien in je eigen eten.

Voor mijn ‘pensioen’ heb ik in ieder geval ideeën genoeg!

Elke week een Gelukstip

Elke woensdag komt er een nieuwe Gelukstip online. Een tip die jou helpt net wat gelukkiger door het leven te gaan. De ene keer gaat het over voeding, dan weer over psychologie en dan weer over iets heel anders. Wil je de tips van de afgelopen twee weken lezen? Die vind je hier:

Gelukstip #40 Lief voor je lijf, ben jij het al?

Gelukstip #41 Je eigen groenten verbouwen voor meer geluk