eigen groenten verbouwen

Wellicht ben ik een beetje laat in het jaar met deze Gelukstip. Ik zal hem komend voorjaar nog eens onder de aandacht brengen. Want hoewel je nog volop kan tuinieren, is het om nu te beginnen met een tuin wellicht wat laat. Maar toch wil ik je dit advies niet onthouden. Van je eigen groenten verbouwen wordt je namelijk gelukkig! Ik in ieder geval wel, en een hoop mensen met mij. De Gelukstip van deze week is daarom:

Gelukstip #41 Je eigen groenten verbouwen voor meer geluk

De potjes van de Albert Heijn, wie kent ze niet? Een makkelijke kleinschalige manier om te beginnen met het kweken van wat bloemen, groenten of fruit. Maar wist je dat het net zo makkelijk is om zonder die potjes te beginnen met het verbouwen van je eigen groenten? Er zijn allerlei makkelijke concepten waarmee je kan tuinieren op een klein oppervlak, zoals De makkelijke moestuin of Tuinieren in potten.

En waarom je moet gaan tuinieren? Omdat uit onderzoek blijkt dat mensen daar gelukkig(er) van worden. Zelf vind ik het verbouwen van groenten helemaal fijn, omdat het eindresultaat zo leuk is. Niks leuker dan je eigen courgettes eten en je tomaten zien groeien. Het bijhouden van een mooie siertuin is dan weer minder aan mij besteed, de (groente)tuin is een beetje een zooitje hier. Maar dat maakt de lol er voor mij niet minder om. Elke dag even kijken hoe het gaat met de groenten en zo nodig wat extra aandacht geven. Moet lukken toch?

Zijn er hier ook mensen die tuinieren? Of is het echt niks voor jou om met je vingers in de aarde te wroeten?

Elke week een Gelukstip op Geluksweg

Elke woensdag deel ik een Gelukstip met je die jouw leven net dat beetje leuker maakt. Of het nu gaat om je huishouden of je relaties, er zijn veel dingen in je leven die met een kleine aanpassing veel leuker worden!

Heb jij een leuk idee voor een Gelukstip of wil je iets op Geluksgebied eens uitgezocht hebben? Laat het me weten en ik duik er voor je in!

Wil je meer Gelukstips lezen? Lees dan ook de tips van de afgelopen twee weken:

Tot volgende week!