boekentip voor ouders

Een boekentip voor ouders dit keer! Ik heb net zelf dit boek uit en wil het echt even met je delen. Kiind.nl is in eerste instantie een website met een schat aan informatie over natuurlijker ouderschap. Ze hebben nu dus ook een boektijdschrift uitgegeven en geven vier keer per jaar een tijdschrift uit. Maar dat boek, dat is waar ik het vandaag even met je over wil hebben.

Vanaf het moment dat je zwanger bent van de eerste, wordt je overladen met goedbedoelde adviezen. Maar laat iedereen nu anders zijn en ook hun kinderen anders (willen) opvoeden. Voor mij was het boek Opvoeders en Huttenbouwers wat dat betreft echt een feestje van herkenning. Een boek waarin ouders hun twijfels ook toegeven en je advies geven over hoe zij het doen. En wat zij gaandeweg geleerd hebben.

Het is geen lang verhaal wat je leest, maar het zijn allemaal apart stukken, een soort columns. Daardoor kan je het tussendoor ook gemakkelijk wegleggen om de dag daarna weer met een nieuw stuk verder te gaan.

Waar gaat het boek over?

Het boek is opgedeeld in 4 categorieën, zogezegd. Dat zijn ‘Ontspannen Ouderschap’, ‘Vooruit naar vroeger’, ‘Gezond en Blij’ en ‘Klein Avontuur’. Klein avontuur is vooral leuk als je kinderen hebt in de ontdekkings- en speelfase, vol leuke ideeën om met je kinderen te doen.

Maar eigenlijk komen vrijwel alle onderdelen van het ouderschap aan bod. Je leest over hoe je met je eigen emoties als ouder omgaat, maar ook over voeding met allerlei lekkere recepten. Voeding komt uitgebreid aan bod, erg handig voor de fase dat je kleine net gaat eten.

Er zitten patronen in om zelf kleding te maken en het gaat over omgaan met pijn tijdens de bevalling.

Klinkt veelzijdig hè? En dat is het boek ook! Eigenlijk alle onderwerpen die ik van tevoren kon bedenken worden erin behandeld.

Doordat er verschillende schrijvers aan bod komen, leest elk stuk weer net even wat anders weg. Zelf vind ik dat heel fijn. De ene vind je misschien net wat minder interessant dan de ander, maar dan zijn het ook maar twee pagina’s waar je zo weer doorheen bent. Het boek is zo uitgebreid dat ik ook niet zou kunnen aangeven wat ik het meest interessante onderwerp vind. Het is gewoon allemaal leuk!

Interesse gewekt? Het boek is maar €15,-  🙂

Wat is jouw boekentip voor ouders?

Nu ben ik benieuwd hoeveel ouders dit lezen en of jullie al wel eens van dit boek gehoord hadden. En waar ik dan helemaal benieuwd naar ben, wat is jouw boekentip voor ouders?

Op zoek naar meer boekentips? Zie ook:

Boekentip: De 5 talen van de liefde

Boekentip: Gelukkig zijn op het werk