Vandaag een boekentip! Want hoe wordt je nu gelukkig op je werk? Van welke factoren hangt dit af en welke invloed heb je hier zelf op? Het blijft toch een onderwerp wat ons altijd bezig houd. Lees snel verder voor meer ins and outs over gelukkig zijn op het werk. Vandaag het boek van De Dalai Lama & Howard C. Cutler; Geluk op je werk.

In dit boek wordt oosterse wijsheid gecombineerd met westerse wetenschap. Een garantie voor een interessant boek dus!

Ik vind de Dalai Lama een wijze man. Als er dus een boek is, waarin hij zijn kijk geeft op bepaalde dingen, vind ik dat leuk om te lezen. In dit boek gaat de Dalai Lama in op dagelijkse dingen uit het leven. Hoe kun je het beste omgaan met zaken die op je pad komen?

Inhoud van het boek

In het boek krijg je antwoord op verschillende vragen over je werksituatie. Hoe ga je om met stress op het werk? En lastige collega’s, hoe kan je daar het beste mee omgaan?

Bij stress geeft de Dalai Lama de tip om je emoties te analyseren. Levert het iets op om boos te zijn? Of kan het juist eerder kwaad?

Probeer niet te zwart-wit naar situaties te kijken, is zijn advies. Wij ‘westerlingen’ zien dingen toch vaak zwart-wit, maar probeer dingen juist in een breder perspectief te zien.

Omgaan met je collega’s

We hebben allemaal wel collega’s die best wel lastig kunnen zijn. Het advies van de Dalai Lama? Zie het als spirituele oefening om geduld en tolerantie in de praktijk te brengen.

Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan en lukt het gewoon niet altijd om geduldig te blijven. Maar onthoud, oefening baart kunst!

Uitdaging in het werk

Ook om je uitdaging in je werk te behouden heeft de Dalai Lama een oplossing die niet iedereen je zomaar zal aandragen. Maar iedereen raakt wel eens verveeld. Is dan de oplossing direct ander werk te zoeken? Nee, niet altijd.

Je kan namelijk ook die uitdaging zoeken in je leven naast je werk. Welke dingen doe je graag? Hoe vul jij je vrije tijd? Uitdagingen zijn te vinden in het hele leven.

Gelukkig zijn op het werk, hoe dan precies?

Howard Cutler haalt aan dat je werk als roeping zien, een belangrijke reden is van gelukkig zijn op je werk. Het gaat om de houding die je tegenover je werk hebt.

Jouw missie hoeven zelfs niet jouw werkzaamheden te zijn. Er zijn mensen die zichzelf als missie stellen om elke dag een collega een hart onder de riem te steken of iemands dag op te vrolijken. Ook daar kan je gelukkig van worden.

Gelukkig zijn op het werk is dus niet per se dat werk doen wat je het allerleukste vind. Het gaat om allerlei factoren. Hoe ga jij om met tegenslagen? Met je collega’s? Wat voor gevoel heb je over je werk en hoe begin jij aan een nieuwe werkdag?

Een leerzaam en interessant boek voor iedereen die hier meer over wil weten! Want wat ik hier heb beschreven is natuurlijk maar een fractie van wat er in het boek staat.

 

Bronnen

Uiteraard het boek zelf en de website van Happinez.

Meer lezen over gelukkig zijn? Dat doe je in dit artikel over gelukkig zijn.