Tips op om tijd te komen

Veel van ons kennen het wel. Het lukt gewoon niet altijd om op tijd te komen! En voor degene van ons die wel altijd op tijd komen: Dit zijn fijne tips om te delen met de mensen met wie je vaak afspreekt. Zodat je daar ook niet meer op hoeft te wachten. Daarom bevat de Gelukstip van vandaag meerdere tips om op tijd te komen!

Gelukstip #27 Tips om op tijd te komen

Te laat komen brengt stress met zich mee. En van stress worden we nu niet bepaald gelukkig. Liever wat minder stress en wat meer geluk? Lees dan verder voor maar liefst 8 goede  tips om op tijd te komen!

De hamvraag is natuurlijk: Wáárom ben je te laat? Ben je ’s ochtends altijd te laat omdat je niet wakker kunt worden? Of ga je te lang door op het werk, waardoor je avondplannen in het gedrang komen? De oorzaak staat natuurlijk in direct verband met de oplossing. Bekijk daarom eens voor jezelf waarom jij altijd te laat bent. Hieronder volgen 8 fijne tips van Gretchen Rubin.

Tip 1. Ga op tijd naar bed

Kom je te laat omdat je niet uit bed kunt komen? Ga dan eens wat vroeger naar bed. Als je voldoende slaapt, wordt je uitgerust wakker en kan je op tijd aan je dag beginnen.

Tip 2. Nog snel even die ene mail beantwoorden? Doe dat op locatie

Vaak zijn we te laat omdat we nog net even dat ene klusje willen doen. Even snel een was erin, de tafel opruimen, een mail beantwoorden.. Neem jezelf voor om het laatste klusje op locatie te doen. Dat kan natuurlijk niet met het opruimen van je huis, maar het bijwerken van je mail kan bijvoorbeeld prima als je ergens zit te wachten. Jij blij en degene waar je je afspraak mee hebt ook!

Tip 3. Reken uit hoelang je precies onderweg bent

Toch wat langer onderweg dan je had gedacht? Je bent niet de enige die het gebeurt. Maar het veroorzaakt wel stress als je onderweg bent en erachter komt dat je te laat gaat komen. Ga daarom na hoelang je onderweg zal zijn en reken ook op eventuele opstoppingen. Hoef je ook niet direct in de stress te schieten als het verkeer voor je opeens stil staat.

Tips om op tijd te komen

Tip 4. Berg je sleutels, portemonnee etc. op een vaste plek op

Niets zo vervelend als door het huis rennen omdat je je portemonnee niet kunt vinden. En sleutels zijn vaak al helemaal lastig te vinden, want hoe die nu in de koelkast zijn beland…? Het kwijt zijn van je spullen is ook een reden dat mensen vaak te laat zijn. Heb je hier veel last van? Zorg voor een plek waar je je spullen standaard neerlegt of in doet. Scheelt een hoop zoektijd en sress!

Tip 5. En organiseer daarna ook je huisgenoten

Ben jij laat omdat je partner of kind iets kwijt is? Bijna nog frustrerender dan zelf iets kwijt zijn! Spreek met iedereen in huis vaste plekken af. En zorg dat je huisgenoten ’s avonds alvast hun werk- of schooltas hebben ingepakt, zodat je niet in de ochtend allemaal op zoek bent naar dat wiskunde boek.

Tip 6. Waarom lopen die vergaderingen altijd uit?

Nog zo eentje. Te laat komen op je volgende afspraak, omdat je vergadering uit loopt. Dat kan natuurlijk een keertje gebeuren, maar als het vaker gebeurd is het gewoon vervelend. Ga na waarom de vergaderingen telkens uitlopen. Is er te weinig tijd ingepland voor alle punten? Of is er niemand die duidelijkheid bied: ‘Dit onderwerp hebben we nu voldoende besproken, we gaan verder met het volgende agendapunt.’ Ga na wat er bij jullie misgaat en maak dit bespreekbaar. Het is voor iedereen fijn als jullie netjes op tijd klaar zijn.

Tip 7. Wat voor invloed heeft jouw gedrag op anderen?

Zelf heb je er misschien geeneens veel last van, het standaard te laat komen. Maar wat voor invloed heeft het op anderen? En heb je daar wel eens aan gedacht? Als mensen altijd lang op je moeten wachten, verliezen zij hiermee ook tijd. Het kan relaties beschadigen. Maar ook als je met je kind altijd laat op school aan komt. Is het voor je kind ook niet vervelend altijd de laatste te zijn die de klas binnen komt?

Tip 8. Als je geen zin hebt, waardoor je te laat komt

Soms ga je met zoveel tegenzin ergens heen, dat je je vertrek van huis continu uitstelt. De oplossing is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar waarom heb je zoveel tegenzin? En vooral: Kan je er wat aan doen? Als je je werk zo vervelend vind, dan wordt het toch eens tijd voor een goed gesprek met je baas. Er zijn tal van redenen dat je met tegenzin ergens heen gaat en niet alles is 1, 2, 3 op te lossen. Maar bedenk dan dat stress omdat je te laat bent, óók niet bijdraagt aan de oplossing van je probleem.

Kom of kwam jij vaak te laat? En wat zijn jouw tips om op tijd te komen?

Meer gelukstips lezen?

Elke woensdag deel ik op Geluksweg een Gelukstip met je. Een kleine tip die helpt om jouw leven gelukkiger te maken. Nieuwsgierig naar meer tips? Lees dan de tips van de afgelopen twee weken: