beroepen overal ter wereld uitvoeren

Lief voor je lijf. Dat zijn we lang niet altijd. Maar waarom niet? Ons lichaam zorgt toch maar mooi voor ons! En ook al gaat dat soms niet helemaal zoals je zou willen, dan is het juist zaak om nog eens extra lief voor je lijf te zijn. Daarom de Gelukstip van deze week:

Gelukstip #40 Lief voor je lijf, ben jij het al?

Je zelfbeeld bepaalt grotendeels je gevoel over jezelf. Maar als dat beeld niet zo positief is, heeft dat ook weer een grote invloed op hoe je in je vel zit. Tijd om dat zelfbeeld een beetje op te krikken dus!

Met een paar tips afkomstig uit de Libelle:

  • Stel de komende weken een dagelijkse reminder in op je telefoon met de tekst: ‘Het perfecte lichaam is het lichaam dat ik heb.’
  • Spreek af met die vriendin die je veel te lang niet meer hebt gezien. Sociaal contact helpt ons gelukkiger te zijn!
  • Hoe hangen jouw schouders erbij? Of heb jij een rechte rug en laat je je schouders niet hangen? Heel goed! Probeer eens een paar dagen op je houding te letten. Je kan jezelf hier een beetje mee foppen; Als je zelfverzekerd rechtop loopt, ga je je vanzelf ook zelfverzekerder voelen.
  • Zit je in de buurt van water? Neem eens een kwartiertje de tijd om over het water te staren. Kalmerend voor lichaam en geest!

Ben jij lief voor je lijf? En op welke manier probeer jij goed voor je lijf te zorgen?

Elke week een Gelukstip

Ai, vorige week is het er helaas niet van gekomen een Gelukstip te plaatsen. Door de warmte was ik niet op mijn best, zullen we maar zeggen. En lief zijn voor je lijf is soms ook even wat rustiger aan doen als het nodig is. Maar vanaf deze week gaan we er weer vol voor!

Want normaal gesproken vind je elke woensdag een Gelukstip op Geluksweg. Een tip op fysiek, geestelijk of ander vlak die jou helpt weer net een beetje gelukkiger te worden. Wil je meer tips lezen? Kijk dan eens bij de afgelopen twee tips: