simpele maaltijden

Vandaag gooien we het weer eens over een andere boeg. Simpele maaltijden, zie ik je denken. Gelukkig leven bestaat toch niet uit kant-en-klare maaltijden? En daar heb je uiteraard helemaal gelijk in. Maar minder tijd kwijt zijn aan je maaltijden, dáár kan je wel gelukkiger van worden!

Hoe vaak nemen we onszelf niet voor om zo gezond mogelijk te leven, waar gezonde maaltijden dus bij horen. En dan het liefst ook verschillende soorten verse groenten – goed variëren is immers belangrijk. Maar het kost allemaal zoveel tijd. En soms is het fijn die tijd aan andere dingen te kunnen besteden. Je gezin bijvoorbeeld. Of tussendoor even een extra rustmomentje te kunnen pakken, dat is ook altijd fijn.

Hoe maak je simpele maaltijden, die toch gezond zijn?

  • Leg de lat minder hoog voor jezelf

Natuurlijk is het belangrijk om voldoende groenten binnen te krijgen. Maar wist je dat er bij diepvriesgroenten heel weinig vitaminen verloren gaan? En groenten uit de diepvries zijn vaak al direct klaar voor gebruik, gewassen en gesneden. Scheelt toch weer een hoop tijd!

Kies voor de recepten met de kortste ingrediëntenlijst en/of de kortste bereidingstijd.

  • Je hoeft niet elke dag te bewijzen dat je qua niveau niet onderdoet voor een chefkok

Natuurlijk is het leuk af en toe eens uit de band te springen en een uitgebreide en ingewikkelde maaltijd te verzorgen. Maar geloof me, dat hoeft niet meerdere keren per week. En juist die simpele maaltijden smaken soms het beste.

  • Bewaar je favoriete makkelijke recepten

Heb jij een verzameling van je favoriete recepten? Vaak kom je zo’n makkelijk en lekker recept tegen, maar vergeet je het vervolgens weer. Zonde! Leg een lijst aan met gezonde en simpele maaltijden.

  • Ken jij mealpreppen al?

Bij het Amerikaanse mealpreppen bereid je meerdere maaltijden voor. In het weekend, bereid je bijvoorbeeld al 3 of 4 maaltijden voor, die je vervolgens alleen nog maar hoeft te ontdooien, verwarmen of uit de koelkast te halen. Op Pinterest barst van de leuke recepten. Kies één moment van de week uit en heb er de rest van de week geen omkijken meer naar. Ideaal!

Elke week een Gelukstip

Er komt elke woensdag een Gelukstip online. Een kleine tip die jouw leven makkelijker maakt of net dat stukje gelukkiger. Of het nu gaat over het huishouden, over afspreken met je vrienden of over gezond eten. Geluk zit soms in de onverwachte dingen!

Wil je meer Gelukstips lezen? De tip van de afgelopen twee weken vind je hier:

Tot volgende week voor weer een nieuwe Gelukstip! Nu ga ik weer verder met genieten van mijn verjaardag vandaag!