beneden je stand leven

Boven je stand leven kennen we allemaal. Maar beneden je stand leven, hoeveel van ons doen dat eigenlijk? En waarom zou je dat doen? Dat laat ik je weten in de Gelukstip van vandaag!

Gelukstip #38 Beneden je stand leven

Klinkt wel een beetje als krom Nederlands, dat ben ik met je eens. Maar iedereen weet wat ik er mee bedoel. Want er zijn genoeg mensen die juist een beetje boven hun stand leven. Die toch die nieuwe auto willen, maar die niet contant kunnen betalen. En er dus een lening voor afsluiten. En blijft het dan bij die lening voor die auto? Soms wel, soms niet. De ene persoon is er ook nog wat gemakkelijker in dan de ander. Maar één ding is zeker: Van boven je stand leven wordt je op de langere duur niet gelukkiger. Want je verzamelt op die manier toch wel wat schulden. En die houden je dan weer wakker ’s nachts. En wat als je onverwachts je baan kwijt raakt?

Ja, beneden je stand leven is echt een beter idee dan boven je stand leven. En daar bedoel ik dus mee, minder geld uitgeven dan je hebt. Zodat je elke maand geld over houd en je spaarrekening dus lekker groeit.

 

Bespaar continu

 

Vaak groeien je uitgaven mee met je salaris. Waar je in je eerste werkende jaren nog erg zuinig bent en op de dubbeltjes let, gaat die voorzichtigheid vaak verloren zodra je salaris stijgt. Maar wat nu als we gewoon hetzelfde leven blijven leven, zonder onze uitgaven te verhogen? Probeer het eens, denk je niet dat het juist gelukkiger maakt?

Verder lezen? So Chicken heeft er een goed stuk over geschreven, dat lees je hier.

Elke week een Gelukstip

Elke week verschijnt er op Geluksweg een tip die jou helpt je leven gelukkiger te maken. Of het nu gaat om je ochtendroutine, je geld of wat je eet. Een kleine tip die jou helpt geluk te vinden in het leven. Wil je meer Gelukstips lezen? Lees dan de tips van de afgelopen twee weken: