Geluksweg - duurzame verandering

Alweer tijd voor een nieuwe Gelukstip! Deze week gaat het over het doorvoeren van een duurzame verandering. Hoe duurzaam leef jij? Kan er nog wat verbeterd worden of leef jij al heel milieuvriendelijk? Lees snel verder voor inspiratie!

Gelukstip #5 Voer deze week een duurzame verandering door in jouw huishouden

Voer deze week één duurzame verandering door in jouw huishouden. Want duurzaam doen, is het vergroten van je eigen geluk! Deze duurzame verandering kan van alles zijn, als de verandering het milieu maar ten goede komt. Om je inspiratie te geven, hier een paar voorbeelden:

  • Let beter op het scheiden van je afval. Lever oud papier, plastic en GFT afval apart in en ga voor het milieu in plaats van het gemak;
  • Eet één of meerdere dagen per week minder vlees. Er zijn tegenwoordig heel lekkere vleesvervangers;
  • Douche één minuut korter per keer – bespaart je ook nog geld;
  • Laat de kraan niet onnodig lopen, tijdens het tanden poetsen bijvoorbeeld;
  • Doe het licht uit in ruimtes waar je niet bent;
  • Zet de thermometer een graadje lager en ga gezellig onder een dekentje zitten;
  • Pak wat minder vaak de auto, maar ga eens met de fiets of lopend.

Zo, hier moet toch wel iets tussen zitten wat je kan gebruiken? Als je op zoek bent naar nog meer tips, kijk dan eens op de website van Milieucentraal.nl.

Duurzaamheid en geluk?

Wat duurzaamheid nu te maken heeft met geluk? Van goed doen, wordt je gelukkig. En als je iets goeds doet voor het milieu heeft dat een invloed op het voortbestaan van de wereld. Voor jouw (klein)kinderen misschien wel. En als je iemand gelukkig wilt zien, zijn het wel je kinderen toch?

‘We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar in bruikleen gekregen van onze kinderen’

Je mag je dan ook echt wel even trots voelen als je een duurzame verandering hebt doorgevoerd. En wellicht kan je deze tip wel maandelijks toepassen en elke maand weer iets extra’s erbij doen? Zodra iets een gewoonte is geworden, is het ook makkelijk om vol te houden!

Wellicht gaat dit niet voor iedereen op, maar voor mij in ieder geval wel. En ik hoop voor jou ook. Ik word er namelijk gelukkiger van als ik iets doe wat het milieu spaart.

Geluksweg - duurzame verandering

Lees meer Gelukstips!

Elke woensdag deel ik op Geluksweg.nl een Gelukstip met je! Dit kan gaan over heel uiteenlopende onderwerpen zoals het huishouden, je mentale of fysieke gezondheid of het verbeteren van je relaties. Want al die aspecten spelen mee op het bereiken van jouw eigen weg vol geluk!

Wil je verder lezen? Lees dan ook eens de vorige Gelukstips:

Gelukstip #1 De 1-minuut regel

Gelukstip #2 Verwen jezelf!

Gelukstip#3 Stuur een kaartje!

Gelukstip #4 Kijk met nieuwe ogen

Inspiratie gekregen?

Ben jij geïnspireerd om deze week een duurzame verandering door te voeren? Of heb je wellicht nog meer ideeën over duurzaamheid voor mede lezers? Laat het weten in de reacties hieronder!

Ben jij ook wel van de duurzaamheid of heb je het idee dat het allemaal toch niks uitmaakt? Ik bedenk me dan namelijk dat ik niet de enige ben die zijn best doet voor het milieu. We zijn met een heleboel en alle kleine beetje helpen!