Gelukstips 6 Vaker nee zeggen

Vaker nee zeggen, zouden we dat niet allemaal stiekem wel willen? Want soms heb je eigenlijk geen tijd, maar voel je je schuldig om nee te zeggen. Daarom de Gelukstip van deze week om jou daar verder mee te helpen:

Gelukstip #6 Vaker nee zeggen, ook jij kan het leren!

Veel van ons vinden het lastig om nee te zeggen tegen bijvoorbeeld goede vrienden of familie. Want je staat altijd voor elkaar klaar, toch? Ook nee zeggen tegen je leidinggevende lukt ons vaak niet. Want stel dat ze dan minder tevreden zijn over ons? Die baan hebben we nodig!

Maar als je heel druk bent en echt even toe aan rust, dan is het soms beter om nee te zeggen. Als jij eraan onderdoor gaat, heeft uiteindelijk niemand daar wat aan toch?

Verzet bergen werk door vaker nee te zeggen:

  • Ben je erg druk bezig met je werk en heeft iemand een vraag? Geef aan dat je graag helpt, maar dat je nu druk bent. Spreek een tijdstip af om er samen voor te gaan zitten.
  • Stapelen de werkzaamheden op je werk zich op? Geef ze prioriteiten. Trek er elke ochtend een uur voor uit om de belangrijkste dingen af te werken. Geef aan je collega’s aan dat je in dat uur niet gestoord wilt worden.

Vaker nee zeggen tegen familie of vrienden is soms lastiger. Je geeft om ze en wilt ze niet laten zitten. Maar soms komt het gewoon niet uit en is het beter daar eerlijk voor uit te komen.

  • Wees eerlijk. Zeg dat je graag zou willen, maar dat het nu echt even niet uitkomt. Maak eventueel een afspraak voor later.
  • Of: plan vaste afspraken. Op die manier kan je je andere bezigheden erom heen plannen en voelt het niet als een inbreuk op je tijd.

Want relaties zijn belangrijk voor ons geluk! En het is dan ook belangrijk om gelukkig te zijn in al je relaties.

Meer informatie over nee zeggen, lees dan dit informatieve artikel van assertief.nl.

Elke week een Gelukstip

Elke woensdag deel ik op Geluksweg een Gelukstip met je! Dit kan te maken hebben met het huishouden, je mentale of fysieke gezondheid of het verbeteren van je relaties. Want als je lekker in je vel zit, dan word je vanzelf gelukkiger!

Wil je meer Gelukstips lezen?

Lees dan de Gelukstip van vorige week:

Gelukstip #5 Voer een duurzame verandering door

Of die van volgende week:

Gelukstip #6 Vaker nee zeggen, ook jij kan het leren!