oordeel niet

Tijd voor een nieuwe Gelukstip en we hebben het vandaag over oordelen! Mijn advies is namelijk: oordeel niet. Dat is vaak best wel eens moeilijk! Hoe pakken we dat aan?

Gelukstip #51 Oordeel niet over andere mensen

De Gelukstip van vandaag is geïnspireerd op een mooie uitspraak die ik pas las.

Wijze mensen proberen het gedrag van andere mensen te begrijpen en veroordelen niet.

Ook ik betrap mezelf er vaak op. Als er iemand langskomt die er anders uitziet, oordeel je al snel. Je wilt niet oordelen en spreekt de gedachte ook niet uit. Maar hij schiet wel door je hoofd heen!

Er wordt niemand gelukkiger van als je negatief over anderen denkt. Jij in de eerste plaats. Want je gedachten beïnvloeden ook je humeur. En van negatieve dingen denken, wordt je natuurlijk niet gelukkig.

Eerder schreef ik hier ook wat artikelen over, hoe je wat toleranter wordt en hoe je van negatief denken af komt.

Voor nu gaan we proberen voor elke negatieve gedachte die je hebt over een ander, een positieve in de plaats te zetten. Dus betrap je jezelf op een negatieve gedachte of uitspraak over een ander? Bedenk er dan een positieve gedachte voor in de plaats.

De wereld wordt er een stuk gezelliger van als we niet oordelen over anderen. Doe jij ook mee met de poging een lievere wereld te maken?

Elke week een Gelukstip, voor jouw geluk

Er verschijnt elke week een nieuwe Gelukstip op Geluksweg. Een kleine tip die je helpt om jouw leven een beetje gelukkiger te maken en dat kan op allerlei verschillende vlakken zijn. Op het gebied van gezondheid, duurzaamheid of voor de mensen om je heen.

Wil je meer Gelukstips lezen? Lees hier de afgelopen twee tips:

Gelukstip #49 Een podcast luisteren, een goed idee!

Gelukstip #50 Een schonere omgeving begint bij jezelf