een schonere omgeving

Komende zaterdag, 23 maart, is het Landelijke Opschoondag. Wat een goed moment om jezelf gelukkig te voelen, terwijl je samen met honderden anderen ons land opruimt! Een schonere omgeving, wie wordt daar niet gelukkig(er) van?

Gelukstip #50 Een schonere omgeving begint bij jezelf

Op de website van de Landelijke Opschoondag kan je zien met welke acties je mee kan doen in jouw gemeente. En anders kan je natuurlijk altijd in je eentje of met je gezin op pad!

Maar niet alleen op Landelijke Opschoondag is het belangrijk om zwerfvuil op te ruimen. Het hele jaar door is het fijn als onze omgeving schoon is. Goed gevoel gegarandeerd!

Het is bewezen dat mensen sneller afval op de grond gooien als er al afval ligt. Als we zorgen dat de omgeving schoon is, blijft die dus ook schoner. Daarbij belandt heel wat zwerfafval uiteindelijk in onze rivieren en in de oceaan. Daar wordt het vaak voor voedsel aangezien door vissen. Met elk stukje zwerfafval wat jij opraapt, red je misschien wel het leven van een dier!

Wist je dat: Als 25% van alle Nederlanders geregeld zwerfafval zou oprapen, zou er in een mum van tijd geen zwerfafval meer te bekennen zijn!

Tegenwoordig wandel ik zelf heel wat af met de kinderwagen. De ideale manier om zwerfafval op te rapen, want je kan het afval even op de wagen leggen als je niet vlakbij een prullenbak bent. Neem een handschoen mee en iets waar je het plastic in kan verzamelen – of gebruik daar een plastic tas voor die je tegenkomt op je wandelingen.

Ik las een bericht van wat mensen die hun gemeente een mailtje hadden gestuurd met de vraag om hulpmaterialen. Zij hebben een prikstok gehad van de gemeente, om het rapen wat gemakkelijker te maken. Fijn als ze bij jouw gemeente meedenken, roep jij jouw gemeente ook op te helpen in de strijd tegen het zwerfafval?

Elke woensdag een nieuwe Gelukstip

Elke woensdag verschijnt er op Geluksweg een tip die jou helpt je leven net weer dat beetje gelukkiger te maken. Van je persoonlijke keuzes tot dingen die spelen in de samenleving. Wil jij je leven ook dat beetje gelukkiger maken? Hieronder staan de tips van de afgelopen twee weken.

Tot volgende week voor een nieuwe Gelukstip!