een podcast luisteren - het groene hart van

Luister jij weleens een podcast? Er zijn er steeds meer tegenwoordig en er zijn ook steeds leukere! Daarbij vind ik het leuke van een podcast luisteren, dat het overal kan. Als je ergens naartoe fietst, als je buiten in de tuin bezig bent of waar dan ook. Tijd die je niet kan spenderen aan een boek, maar waarin je wel heel goed kan luisteren.

Gelukstip #49 Een podcast luisteren, een goed idee!

Welke podcast ik zou aanraden? Onlangs werd ik geattendeerd op ‘het groene hart van‘ een podcast van Happinezz en Growthinkers. In iedere podcast wordt er iemand geïnterviewd over zijn of haar groene hart. Waar de één het heel belangrijk vind om niet meer te vliegen, doet de ander dat nog wel maar is die met heel andere duurzame dingen bezig. Ik vind het erg inspirerend om naar al die mensen te luisteren die met duurzaamheid bezig zijn. Het laat me beseffen dat ik écht niet de enige ben en dat we met z’n allen echt wel met veel zijn. Wat de critici ook mogen zeggen: Alle kleine beetjes helpen, daar ben ik van overtuigd.

Een leuke die ik ook hoorde in één van de podcasts: Iedereen is op een andere manier met duurzaamheid bezig. Deze man hield zich vooral bezig met plastic (opruimen). Hij zei iets van: ‘Het stelt me gerust als ik dan in de podcast hoor dat andere mensen met heel andere dingen bezig zijn. Je moet dat doen waar je hart ligt’. En dat ben ik helemaal met hem eens! Als je een hekel hebt aan tuinieren, moet je geen bomen gaan planten om de klimaatverandering tegen te gaan.

Als je iets doet waar je enthousiast van wordt, kan je het ook beter volhouden. En is dat niet waar het om gaat? Als we met z’n allen maar een slappe gooi doen, lukt het niet. Juist als we blij worden van iets, gaat het lukken.

Elke week een Gelukstip

Ik moet toegeven, er heeft een aardige poos tussen de vorige en deze Gelukstip gezeten. Maar we zijn er weer! Dus elke week kan je weer een Gelukstip verwachten hier. Een kleine tip die je helpt jouw leven net even dat stukje gelukkiger te maken!

Wil je meer tips lezen? Kijk dan eens bij de afgelopen twee tips: