beroepen overal ter wereld uitvoeren

Ja hoor, ik zit weer in zo’n periode. Alle goede voornemens ten spijt, komt er echt niks uit mijn handen. Met een paar vrije weken voor de boeg had ik me voorgenomen super productief te zijn en volop artikelen te schrijven. Maar als je dan eenmaal gaat beginnen, lukt het niet. Vanaf vandaag daarom voor mezelf een nieuwe aanpak waarvan ik weet dat het werkt. En ik hoop dat het voor jou ook uit. Namelijk: Plan jezelf productief! Lees snel verder en laat me weten of het voor jou ook werkt.

Gelukstip #48 Plan jezelf productief

Ik geloof dat ik niet de enige ben die soms wat social media verslaafd is. Net even te lang Facebook checken, dat ene forum nog even bekijken en ik ben zo een uur verder. En de motivatie om te beginnen zakt steeds verder weg. Wat mij dan echt goed helpt is uit bed stappen met mijn goede doelen voor die dag.

Vandaag kwam ik dus uit bed met het idee: Ik ga straks direct aan mijn website werken en dan als eerst de Gelukstip schrijven. Zodra ik met die instelling achter mijn laptop ga zitten, lukt het vaak wél. Maar het is dus wel een kwestie van even de knop omzetten in je hoofd en gelijk aan de slag. En wat je daarvoor moet hebben, is een planning. Vandaar ook de tip: Plan jezelf productief. Want als je ’s ochtends nog moet bedenken wat je gaat doen die dag, lukt het dus niet. Het is van belang een goede planning te maken. Want dan weet je wat er de volgende ochtend bovenaan jouw to-do lijstje staat.

Ben ik de enige die last heeft van dit uitstelgedrag of zijn er medegenoten? Laat me weten of bovenstaande ook voor jou werkt!

Elke week een Gelukstip

Wekelijks deel ik een Gelukstip met je. Een kleine tip die jouw leven net dat beetje leuker of gemakkelijker maakt. Of het nu gaat over sporten, je financiën of de relatie met je partner.

Wil je meer Gelukstips lezen? Dit zijn de laatste twee Gelukstips: