gelukkige herfst

De herfst komt er weer aan. Voor de meeste van ons niet echt goed nieuws, want dat warme zomerse weer is toch wel heel erg fijn. Maar gelukkig heb je er zelf wel invloed op hoe je de herfst beleeft. En wat staat je in de weg om er een gelukkige herfst van te maken?!

Gelukstip #46 Een gelukkige herfst maak je zelf!

De herfst doet zijn intrede weer in het land. Druiligere regenachtige dagen gaan gepaard met dagen waarop het zonnetje nog fijn tevoorschijn komt. Maar weet je, ook van die druiligere dagen valt heus iets te maken! Hoe? Met onderstaande tips (die ik onder andere hier vond).

  • Maak het gezellig in huis. De herfst is het ideale excuus om je weer wat meer binnen terug te trekken. Kaarsjes erbij, nog even wat opruimen zodat je heerlijk onbekommerd op de bank kan wegduiken ’s avonds.
  • Op dit moment zijn de herfstkleuren er dan nog niet echt, maar ze komen echt weer! Maak regelmatig een wandeling of fietstocht door het bos (ja, liever wel op droge momenten) en geniet van de schitterende kleurenpracht om je heen.
  • Tijd voor wat zelfbezinning. De natuur en dieren trekken zich allemaal weer terug en gaan in rust. Waarom zouden wij dat ook niet doen? De zomer beleven we vaak ten volle. Spreken veel af met vrienden, zijn druk in de tuin of met andere dingen. Het is fijn om dan in de herfst en winter weer wat meer op jezelf te zijn en lekker tot rust te komen. Met de seizoenen meeleven maakt zeker gelukkiger!
  • Geniet van de herfstgroenten! Mij kan je ’s nachts zeker wakker maken voor pompoen. Soep, gegrild uit de oven, lasagne. Ik vind alles met pompoen erin eigenlijk lekker. Maar er zijn genoeg andere herfstgroenten waar je heerlijk van kan genieten!
  • Aftellen tot de feestdagen! Als je van kerst houd natuurlijk of Sinterklaas heel tof vind. Het duurt nu echt niet zo lang meer. Ook de pepernoten komen alweer in de schappen. Hoelang kan jij je inhouden met het kopen van pepernoten?

Wat maakt dat het voor jou een gelukkige herfst wordt? En hoe ervaar jij de herfst over het algemeen? Laat het me weten in de reacties!

Elke week een Gelukstip

Elke woensdag verschijnt er op Geluksweg een tip die jou helpt je leven net weer dat beetje gelukkiger te maken. Van je persoonlijke keuzes tot dingen die spelen in de samenleving. Wil jij je leven ook dat beetje gelukkiger maken? Hieronder staan de tips van de afgelopen twee weken.

Tot volgende week voor een nieuwe Gelukstip!