wekker een uurtje eerder

Je ziet me al aankomen natuurlijk, de wekker een uurtje eerder? Dat laatste uurtje slaap is me veels te kostbaar, denk je misschien. Maar als je leest op welke manieren je dat extra uur kan invullen en welke voordelen vroeg opstaan heeft, ben je vast al snel overtuigd! Lees daarom snel verder over de tip van deze week:

Gelukstip #45 Zet de wekker een uurtje eerder

Nu de dagen weer korter worden, is het vaak moeilijk om uit bed te komen.Want je bed al uit moeten terwijl het buiten nog donker is, is gewoon niet zo fijn! Maar als je dan eenmaal uit bed bent en om 8 uur ’s ochtends al je eerste taken hebt afgerond, voel je je zo fijn!

De ochtenduren zijn namelijk de meest productieve uren van de dag. Vaak is het nog stil om je heen en op straat, wordt je nog niet geappt, gemaild of op een andere manier gestoord. Die eerste uurtjes kan je dus heel goed gebruiken voor de belangrijkste taken van de dag, zodat die alvast zijn afgerond.

Maar je kan ook nieuwe gewoontes inlassen. Zoals een ochtendwandeling of een dagelijks meditatie halfuurtje.

Heb je jonge kinderen? Dan heb je door dat uurtje helemaal een enorme voorsprong. Als je eerder wakker bent dan de kinderen, heb je namelijk een veel relaxtere ochtend. Je kan zelf al ontbijten en rustig opstarten, of juist zorgen dat het huis al fijn aan kant is. En als je dan lekker opgefrist de kinderen wakker maakt, hebben zij ook een fijne ochtend zonder gehaaste ouder!

Heb je moeite met vroeg opstaan? Dan kan je in dit artikel vast wel wat tips vinden.

Hoe zou jij een extra uurtje in de ochtend besteden?

Elke week een Gelukstip op Geluksweg

Geluk zit ‘m vaak in de kleine dingen. En elke week deel ik met jou een kleine tip die het leven net dat beetje gelukkiger maakt! Wil je meer Gelukstips lezen? Hieronder staan afgelopen twee: