neem je gedachten niet zo serieus

Ken je dat, dat je gedachten een loopje met je nemen? Je weet dat je jezelf gek maakt, maar het lukt niet om te stoppen met gedachten. De Gelukstip van vandaag gaat precies daarover. Over neem je gedachten niet zo serieus. Dus daarom de Gelukstip van vandaag:

Gelukstip #44 Neem je gedachten niet zo serieus

Onze gedachten zijn geen feiten. We kunnen onszelf echt gek maken met dingen die er helemaal niet zijn. Daarom is het goed om dingen in perspectief te zetten voor jezelf. En je eigen gedachten niet altijd zo serieus te nemen. Want van veel dingen die we onszelf aanpraten, worden we nu niet bepaald gelukkiger. Bijvoorbeeld dat die ene persoon ons niet aardig vind of dat we veel minder zijn dan andere mensen in onze omgeving.

Het lukt vaak wel om de pluspunten van anderen te zien, terwijl we onze eigen positieve kanten niet zo serieus nemen. Ik, goed schilderen? Ach, ik krabbel maar wat. En zo nog vele foute inzichten meer.

Het is veel makkelijker gezegd dan gedaan, daar ben ik me zeker van bewust. Maar probeer het eens. Een uur, een dag, een paar dagen. Gewoon even lachen om jezelf als je in je hoofd weer allerlei dingen bedenkt die er helemaal niet zijn. Neem je gedachten niet zo serieus, al lukt het in het begin nog maar een uurtje per dag!

Elke week een Gelukstip

(Bijna) elke woensdag verschijnt er een Gelukstip op Geluksweg.nl. Een tip die jouw leven een klein beetje gelukkiger maakt, op wat voor manier dan ook. Of het nu gaat om je gezondheid, je huishouden of je relatie met jezelf of met de mensen om je heen. Er zijn zoveel kleine dingen waar je geluk uit kan halen! Ben je benieuwd naar meer Gelukstips? Hieronder vind je de Gelukstips van de afgelopen twee weken:

Heb jij nog een idee voor een Gelukstip? Laat het me weten in de reacties!

Miljoenen artikelen