je dromen achterna

Iedereen van ons heeft wel dromen. Vooral na de zomervakantie bijvoorbeeld, als je tijd hebt gehad om heerlijk weg te dromen over dat leven wat je graag zou leven. En misschien ben jij ook wel één van diegene die actie onderneemt om echt iets van je dromen te maken. Maar helaas verzwakt dat na een poosje toch weer. In dit artikel kwam ik ideeën tegen die helpen om die dromen te realiseren. Ga jij je dromen achterna, of blijf je in de uitstelmodus?

Zijn het echt je eigen dromen die je volgt?

Onze dromen worden vaak, al is het onbewust, beïnvloed door onze omgeving. Op die manier pas je je dromen misschien wel aan, zodat ze makkelijker haalbaar zijn.

Of het zijn eigenlijk niet jouw dromen, maar de dromen van je ouders, partner, vrienden.. Het kan zijn dat je die dromen gaat overnemen en ze gaat zien als jouw dromen. Maar ben je er wel echt gepassioneerd over?

Als je je niet echt gepassioneerd voelt over een droom, zal het sowieso niet lukken je droom te realiseren. Want passie is nodig!

Dus, welke doelen heb jij? En wist je dat je gelukkiger wordt door het stellen van doelen?

Deel je doelen op in kleinere stappen

Als je in één keer door moet naar je einddoel, kan dat behoorlijk ontmoedigend werken. Want zolang je dan nog niet je gedroomde resultaat hebt bereikt, voelt het telkens weer als een soort mislukking dat je er nog niet bent. Maar wat nu als je je doel in kleinere doelen opdeelt? Om een nieuwe carrière op te bouwen moet je misschien wel een opleiding of cursus volgen. Het afronden van zo’n stap kan je ook als doel zien.

Of misschien is jouw tussendoel wel om je nieuwe website te bouwen. Of uit te rekenen hoe je de financiering rond kan krijgen voor je droomhuis. Bepaal voor jezelf wat jouw stappen zijn naar je uiteindelijke doel en op wat voor termijn je die zou willen behalen. Het behalen van doelen, hoe klein ook, helpt om ervoor te zorgen dat je ook grotere doelen behaald.

Zorg dat je georganiseerd bent

Hoe ziet jouw bureau eruit? En je agenda?

Als je georganiseerd werkt, bereik je meer. Het helpt je om je tijd effectiever te benutten en om je prioriteiten duidelijk op een rijtje te hebben.

Door al je stappen duidelijk in zicht te hebben, is het makkelijker om je doelen te behalen.

Wie is jouw klankbord om je dromen achterna te gaan?

Het is heel fijn om iemand te hebben met wie je het kan hebben over je plannen. Zoek iemand die jou aanmoedigt om door te gaan en begrijpt wat jouw dromen zijn.

Deze persoon kan jouw partner zijn, maar ook een vriend(in) of familielid. Ze kunnen je helpen de volgende stap te bepalen of met je meekijken als je het overzicht even kwijt bent.

Omring jezelf met positieve mensen die jou stimuleren om je dromen achterna te gaan. We horen al vaak genoeg dat onze dromen niet haalbaar zijn en dat we onze tijd beter kunnen besteden. Juist de mensen die in je geloven en achter je staan, geven de motivatie om door te gaan. Ook als het even tegenzit.

Lees ook: De kracht van positiviteit, 5 inspirerende websites

Maak genoeg tijd vrij voor leuke dingen

Van alleen maar werken worden de meeste mensen niet gelukkig. Je hebt tijd nodig om te ontspannen. Dingen doen waar je energie van krijgt en gelukkig van wordt.

Of het nu bakken, sporten, tuinieren of puzzelen is. Maak, liefst dagelijks, tijd vrij voor jouw favoriete hobby(‘s).

Tuin algemeen

Geld alleen is geen goede motivatie

Is jouw droom veel geld, of is jouw droom groter? Als je je dromen achterna gaat, welke dromen zijn dat dan precies? Als jouw enige motivatie om je doelen te behalen geld is, zal je niet altijd even gemotiveerd zijn. Het is nogal abstract en werkt uitstelgedrag in de hand.

Zorg dus dat geld niet je grootste motivatie of droom is. Houd in gedachten waarom je zo gelukkig zal zijn als je je droom zou behalen.

Visualiseer het resultaat

Het voor je zien van de resultaten is een grote stimulans om vol te houden. Dat is immers waar je het voor doet!

Soms zijn er zoveel kleine minder leuke karweitjes die moeten gebeuren dat je droom een beetje uit het zicht raakt. En daardoor kan je de motivatie verliezen.

Het helpt daarom om een duidelijke voorstelling te maken van je grote droom. Misschien is het wel een bepaalde foto die je aan je muur kan hangen. Of kan je elke ochtend kort nadenken over waarvoor je het allemaal doet. Dit helpt je om elke dag weer gemotiveerd aan de slag te gaan.

En motivatie is de sleutel naar succes!

Volg de mensen in jouw niche

Hoe doen de mensen het die hetzelfde werk doen als jij? Of dezelfde dromen hebben als jij?

Het is een goede stimulans om mensen te volgen die bereikt hebben wat jij ook graag zou willen bereiken. In je achterhoofd houden dat het andere mensen ook is gelukt, kan je helpen op de momenten dat het even tegenzit. Want ook bij die mensen is het heus niet in één keer van een leien dakje gegaan.

Daarbij kan je ook een beetje competitie aangaan met mensen die hetzelfde doen als jij. Kan jij het beter dan zij? Gezonde rivaliteit zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en houd je ook scherp!

En natuurlijk is het ook gewoon fijn om te kunnen sparren met mensen die er hetzelfde in staan als jij.

Accepteer dat je fouten maakt

En als laatste nog één van de belangrijkste: Accepteer je fouten. Iedereen maakt wel eens fouten of blunders. Dat kan gebeuren en hoort er ook gewoon bij. En van je fouten leer je, dat ook nog eens!

Geef anderen niet de schuld van je fouten, leg de schuld bij jezelf. En bedenk wat je de volgende keer beter kan doen en wat je hier van kan leren.

Op die manier kom je alleen maar sneller bij je einddoel!

En nu ben ik benieuwd. Ga jij je dromen achterna? En welke dromen zijn dat? Laat het me weten hier onder in de reacties!