geldzorgen in de decembermaand

Geldzorgen in de decembermaand, het is nu toch pas september? Daar heb je gelijk in! Maar een goede voorbereiding voor de dure maanden begint juist nu al! Of eigenlijk direct in januari al. Maar ook nu zijn we nog wel op tijd hoor! Want ken je het, geldzorgen in de decembermaand? Die toch wel dure maand? Vanaf nu ben je die elkaar jaar te slim af! Want van geldzorgen word je nu níet bepaald gelukkiger!

Gelukstip #47 Af van geldzorgen in de decembermaand

In december moeten er cadeautjes gekocht worden. Of je nu kinderen hebt, of veel broers en zussen of vrienden. Misschien wil je je geliefde wel verrassen met een mooi cadeau. Je ontkomt bijna niet aan Sinterklaas feestjes en cadeautjes onder de kerstboom. Vooral kinderen verwachten vaak veel van onze goedlachse bebaarde vrienden.

Maar daar gaat ook een hoop geld mee gepaard. Dat kan anders! Hoe? Met de volgende oplossingen:

  • Koop door het jaar heen leuke cadeautjes. Wacht met de aanschaf van alle decembercadeaus niet tot november. Het is dan in één klap een grote uitgave. Spreiden is dus fijner! Ook als je vanaf nu, september, elke maand een cadeautje koopt gaat het nog zeker goed komen.
  • Bij bovenstaande tip kan je ook fijn inslaan tijdens de uitverkoop.
  • Laat kinderen een keuze maken. Willen de kinderen graag allerlei grote, dure dingen? Laat ze kiezen. Het is niet zielig als ze één cadeau krijgen wat ze echt graag willen, in plaats van 10 andere dingen waar ze misschien zo op uitgekeken zijn. Motiveer ze om na te denken over een cadeau wat ze heel graag willen in plaats van lukraak de Intertoys catalogus over te nemen op hun lijstje.
  • Geef nuttige cadeaus. Waarom zou Sinterklaas niet wat kleding kunnen geven? Kleding moet je toch kopen voor de kids, ideaal als decembercadeau!
  • Spaar. Is het in december elk jaar echt een regelrechte aanslag op je portemonnee? Zorg dan dat je er vooraf voor spaart. Zet elke maand een klein bedrag opzij voor december. Elke maand een tientje in de spaarpot levert aan het eind van het jaar toch een fijn besteedbaar bedrag op!

Heb jij nog extra tips om de feestmaand extra feestelijk te maken zonder geldzorgen? Ik ben erg benieuwd.

Elke week een Gelukstip

Wekelijks verras ik je weer met een kleine tip die helpt om jouw leven weer een stukje gelukkiger te maken. Geluk is te vinden in heel veel kleine, maar ook de grote dingen in het leven. En die licht ik graag voor jou uit.

Heb je nog een idee voor een Gelukstip? Laat het me weten!

De Gelukstips van de afgelopen twee weken vind je hier: