zomerdip

Zo, de zomer is nu dan écht begonnen! Zomerse temperaturen, met aan het eind van de week misschien zelfs wel strandweer. En wist je dat je van de zon ook heel gelukkig wordt? Daarom laten we deze week het zonnetje binnen:

Gelukstip #26 Laat het zonnetje binnen!

Bijna heel Nederland heeft een tekort aan vitamine D, de kans is groot dat jij dus ook bij die groep hoort. Door elke dag de nodige zonnestralen te pakken, komt je vitamine D beter op peil en voel je je ook beter!

Zo blijken mensen met een te laag vitamine D peil meer kans te hebben op depressies. Daarnaast helpt vitamine D voor sterke botten en gezonde spieren en minder vermoeidheid.

Al met al is voldoende vitamine D dus ook voor je geluk een behoorlijk goede reden om het zonnetje binnen te laten.

Daarbij is het ook voor het mentale deel natuurlijk ook goed om lekker buiten te komen in het zonnetje.

De meeste van ons worden gewoon blij van de zon. De vogeltjes die weer fluiten, de natuur die tot leven komt, de avonden waarin je nog wat langer van het daglicht kan genieten. Mijn advies voor deze week is dan ook: Laat het zonnetje binnen!

Als je een kantoorbaan hebt, zorg dan dat je in je lunchpauze even wat zon meepakt. En heb je het geluk buiten te werken met dit weer, zorg er dan voor dat je jezelf goed beschermt, want hoe fijn de zon ook is, verbranden is ook niet goed voor je. Een index voor de zonkracht vind je op de website van het KNMI. Waar je kan kijken hoelang je in het zonnetje kan zitten zonder te verbranden.

Meer Gelukstips lezen die jou helpen bij je geluk?

Elke woensdag deel ik een tip met je met kleine, toepasbare dingen die jou helpen om meer geluk te vinden in je leven. Voor meer inspiratie, lees dan de tips van de afgelopen twee weken: