duurzamer leven is geen wedstrijd

Stappen nemen voor een duurzamer leven. Iedereen is er tegenwoordig wel een beetje mee bezig. Of je nu gaat voor het beter scheiden van je afval, een dagje geen vlees eten of proberen de auto vaker te laten staan. Soms hoor je dan andere mensen praten die al veeel verder zijn dan jij en voel je je een beetje tekort schieten. Maar dat hoeft dus echt niet!

Gelukstip #52 Duurzamer leven is geen wedstrijd

Als je mensen spreekt over duurzamer leven kom je er achter op hoeveel manieren je iets kan doen voor het milieu. Maar soms is het juist een beetje overweldigend, al die verschillende dingen die je moet kan ondernemen om Moedertje Aarde een beetje leefbaar te houden voor de aankomende generaties. En vooral als je hoort wat die ander dan allemaal doet. Want die laten ál het vlees staan, of vliegen helemaal niet meer, of leven volledig plastic vrij.

Gelukkig gaat het er nu juist niet om wie de koploper is in deze duurzaamheidsstrijd. Iedereen doet namelijk op zijn of haar eigen manier zijn best. En het laatste wat we willen is dat je het bijltje erbij neer gooit omdat je toch niet kan winnen van de anderen.

En misschien hebben die andere mensen wel meer middelen om te bereiken wat ze doen. Meer geld, meer connecties, ander werk of een andere gezinssamenstelling. Of gewoon andere wensen. De één houdt meer van avontuur, de ander is zeer tevreden met een boekje in de achtertuin. Moet je dan al je wensen opgeven om maar zo duurzaam mogelijk te zijn? Nee, gelukkig niet!

En even anders gedacht: Want doordat mensen altijd graag zullen reizen, zal de transitie naar milieuvriendelijke voertuigen alleen maar sneller gaan. En wellicht worden de treinen naar Europese steden binnenkort net zo betaalbaar als dat retourtje. Juist omdat de vraag er is, wordt er gelukkig steeds meer onderzoek gedaan om dat duurzamere leven ook voor de ‘gewone’ mens mogelijk te maken!

Elke week een nieuwe Gelukstip

Elke woensdag verschijnt er weer een nieuwe Gelukstip op Geluksweg.nl. Een tip die jou helpt je leven gelukkiger te maken! Op welk vlak dan ook. Wil je meer Gelukstips lezen? De tips van de afgelopen twee weken vind je hier:

Gelukstip #50 Een schonere omgeving begint bij jezelf

Gelukstip #51 Oordeel niet over andere mensen

Tot volgende week!