dichterbij je werk wonen

Vandaag heb ik eens voor je rond gekeken welke tips ik nog niet met je had gedeeld en daar kwam het volgende uit. Veel van de dingen waar je gelukkiger van wordt, weet je al. Zoals het hebben van goede relaties, veel naar buiten, veel lachen, etc. Maar wist je dat dichterbij je werk wonen ook helpt voor je geluk? Hoe? Lees snel verder!

Gelukstip #29 Ga dichterbij je werk wonen

Het reizen met het openbaar vervoer of het wachten in een file zorgt ervoor dat je geluksgevoel daalt. Als je dus dagelijks met het openbaar vervoer moet reizen voor je werk, of dagelijks in de file staat, is dat dus niet echt bevorderlijk voor je geluksgevoel.

Dichterbij je werk wonen helpt dus om gelukkiger te worden. Of zorg er in ieder geval voor dat je niet vaak in de file staat. Op sommige trajecten staat dagelijks file.

Dichterbij je werk wonen houdt dus in dat je moet verhuizen of ander werk moet zoeken. Wellicht kan je wel overgeplaatst worden naar een locatie dichter bij huis of kan je vaker thuiswerken? En misschien wilde je toch al gaan verhuizen. Dan is dit een mooie gelegenheid om eens te kijken of er dichterbij je werk niet iets moois te vinden is.

Dagelijks op de fiets naar je werk kunnen bijvoorbeeld, zorgt voor beweging en daarbij ben je meer in de buitenlucht. Stel dat je nu dus dagelijks in de file staat en je gaat dichterbij je werk wonen zodat je kan fietsen. Dan zou je 3 voordelen hebben: Niet meer in de file hoeven staan, meer in de buitenlucht zijn én meer beweging krijgen. Daarbij scheelt het je stress en is het goed voor het milieu. Mooi alternatief toch?

Meer gelukstips lezen?

Elke woensdag deel ik een Gelukstip met je. Een tip die jou gelukkiger maakt en je helpt je leven gelukkiger te maken.

Op zoek naar meer geluk? Lees dan de tips van de afgelopen twee weken: