tips voor een gelukkig leven

Vandaag bespreek ik eens een artikel van Mynd.nu. Zij geven 9 regels die gelukkige mensen dagelijks toepassen. Daar worden we toch nieuwsgierig van?! Ik vind het 9 leuke regels en denk dat ze zeker bijdragen aan een leuker leven! Daarom ga ik ze de komende weken ook nog allemaal apart bespreken. Maar vandaag maar eens beginnen met een overzicht: 9 tips voor een gelukkig leven!

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen een overzicht:

  1. Onderhoud sterke relaties met de mensen om je heen
  2. Hecht meer waarde aan tijd dan aan geld
  3. Geef niet meer uit dan je hebt
  4. Geniet van de kleine dingen
  5. Breng regelmatig tijd door met vrienden
  6. Doe af en toe iets spontaans voor de mensen die je liefhebt
  7. Geef geld uit aan ervaringen, niet aan spullen
  8. Blijf in beweging
  9. Leef iets vaker in het hier en nu.

1.     Onderhoud sterke relaties met de mensen om je heen

Hij is al vaker genoemd op de website hier, maar het is dan ook één van de belangrijkste! Zonder goede relaties voel je je vaak eenzaam en zal je nooit volledig gelukkig zijn. Zorgen dat je je verbonden voelt met de mensen om je heen is dus écht belangrijk. Wanneer heb jij je vrienden of familie voor het laatst gesproken?

2.     Hecht meer waarde aan tijd dan aan geld

We zijn tegenwoordig vaak bezig met carrière. We willen graag veel geld verdienen. En natuurlijk is geld wel belangrijk (tot op zekere hoogte), maar we moeten er wel voor zorgen dat niet ons hele leven om geld gaat draaien. Zorg dus voor voldoende ontspanning en tijd voor leuke dingen!

3.     Geef niet meer uit dan je hebt

Deze heeft dus ook weer met dat geld te maken. We hebben allerlei wensen, maar in hoeverre worden we daar nu echt gelukkig van? Waar we in ieder geval niet gelukkiger van worden, zijn geldzorgen. Die kan je maar beter voorkomen. Nieuwe auto nodig? Neem dan genoegen met een tweedehandse auto die je direct kan afrekenen, in plaats van die nieuwe auto op afbetaling kopen.

4.     Geniet van de kleine dingen

Het wordt misschien een beetje een dooddoener, maar dat maakt het niet minder waar! Vind je het lastig om van de kleine dingen te genieten? Lees dan ook deze Gelukstip. Kijk met nieuwe ogen naar de wereld om je heen, dat maakt het makkelijker om ook van de kleine dingen te genieten.

5.     Breng regelmatig tijd door met vrienden

Hoe vaak zie jij je vrienden? Of plof je ’s avonds moe op de bank en heb je geen puf om je vrienden nog te zien? Beter maar wel doen! Tijd doorbrengen met vrienden zorgt namelijk voor ontspanning, plezier en maakt je dus een gelukkiger mens!

6.     Doe af en toe iets spontaans voor de mensen die je liefhebt

Mensen verrassen, ben jij er goed in? Leuk is het in ieder geval wél. Je hoeft ook niet direct enorm groot uit te pakken. Al is het een leuk kaartje wat je iemand stuurt of een zelfgebakken taart. Het enige wat belangrijk is, is de glimlach bij de ander. En stiekem wordt je er zelf ook gelukkig van. Dubbel voordeel dus!

7.     Geld uit aan ervaringen, niet aan spullen

Uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger wordt van ervaringen dan van spullen. Nieuwe spullen geven ons wel tijdelijk een geluksgevoel, maar dat neemt ook heel snel weer af. Op leuke ervaringen echter kan je nog heel lang teren. Vraag voor je verjaardag bijvoorbeeld eens om ervaringen als cadeaus!

8.     Blijf in beweging

Als je voldoende beweegt, voel je je fijner. Je blijft gezonder en je voelt je fitter. Nu hoef je heus niet perse jezelf 3 keer per week af te beulen in de sportschool als dat niet jouw ding is. Maar dagelijks een stuk wandelen, fietsen, zwemmen of andere inspanning is zeker aan te raden!

9.     Leef iets vaker in het hier en nu

We zijn tegenwoordig altijd met iets bezig. Op onze telefoon kijken we naar wat anderen aan het doen zijn, we denken na over wat er gister gebeurd is, zijn bezig met plannen maken voor morgen.. Hoe vaak zijn we nu helemaal nergens mee bezig? En gewoon aan het genieten van het moment?

Wat zijn jouw tips voor een gelukkig leven?

Heb jij nog tips voor een gelukkig leven? Wat zijn dingen die jij regelmatig doet, waar je daadwerkelijk gelukkiger van wordt? En wat zijn je ervaringen met de 9 tips die ik zojuist heb gegeven? Laat het me weten!