Gelukstip - plant in je slaapkamer

Vandaag gaat het over een plant in je slaapkamer. ‘Beïnvloed een plant je geluk dan?’ hoor ik je denken. Maar dat kan inderdaad zo zijn ja! Hoe en wat, dat lees je hieronder!

Gelukstip #30 Zet een plant in je slaapkamer!

Als een plant in je slaapkamer staat, zie je hem overdag niet zoveel. Het heeft dus niet dezelfde sierfunctie als een plant in je huiskamer. Maar een plant in je slaapkamer heeft dan ook een heel andere, maar minstens zo belangrijke functie!

Er zijn namelijk verschillende planten die lucht zuiverend werken. Of je nu met je raam open slaapt of niet, een beetje extra zuurstof doet een mens altijd goed! Daarbij filteren sommige planten dus schadelijke chemicaliën uit de lucht. Dubbele winst dus!

En wist je dat sommige planten ook een rustgevende werking hebben? De geur van kamille bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je extra goed kan slapen, omdat hij stresslevels verlaagt.

Wat voor planten het nog meer goed doen in de slaapkamer (en die dus ook blijven leven bij wat minder licht);

  • Jasmijn
  • Rozemarijn
  • Engelse Klimop
  • Graslelie
  • Lavendel

In dit artikel van Maakjelevenmakkelijk.nl kan je lezen welke plant welke eigenschappen bezit. Sommige zijn vooral geroemd om hun luchtzuiverende werking (de Engelse Klimop kwam op nummer 1 terecht via onderzoek) en anderen doen het juist heel goed door hun geur (lavendel, jasmijn, rozemarijn). En je hebt natuurlijk ook nog planten die het allebei hebben! Wat wil je nog meer?

Zet dus, voor meer geluk, vandaag nog een plant in je slaapkamer! Welke ga jij kiezen?

Wil je meer Gelukstips lezen?

Elke woensdag verschijnt er een nieuwe Gelukstip op Geluksweg.nl. Een kleine tip die jouw leven, op wat voor manier dan ook, een stukje gelukkiger maakt. Of het nu gaat om je (mentale) gezondheid of je geluk op het werk, Gelukstips gaan over alle vlakken van je leven.

Geïnspireerd? Lees dan ook de Gelukstips van de afgelopen weken: