rustgevende massage gelukstip

Last van stress? Of vastzittende spieren? Of last van een partner die klaagt over stress of vastzittende spieren? Een massage is altijd goed! Voor jezelf, of voor de ander. En vandaag deel ik het recept met je om ook nog zelf een rustgevende massageolie te maken! Als dat geen rustgevende massage gaat worden…

Gelukstip #33 Geef of krijg een rustgevende massage

Allereerst gaan we onze eigen rustgevende massageolie maken, met Lavendel, Roos of Blauwe Kamille! Klinkt goed toch? In dit artikel op Kiind.nl wordt het beschreven. Het gaat daar inderdaad over een massageolie voor kinderen, maar dat kan natuurlijk ook prima voor jouw eigen huidje. Lavendel heeft een kalmerend effect, waardoor je vanzelf rustiger wordt.

Geen zin om zelf te kliederen met het maken van een olie? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Lavendelolie van Kneipp of deze van Jacob Hooy.

En raakt niet iedereen sowieso ontspannen van massages? Tel daarbij het effect op van de olie en jij of de ander komt helemaal zen uit de massage.

Nog twee extra tips voor een rustgevende massage:

  • Zet rustgevende muziek op
  • Bij een ontspanningsmassage gebruik je voornamelijk effleurages. Deze populaire greep werkt rustgevend. Olie de te masseren lichaamsdelen in en maak met je handen lange strijkbewegingen over de spieren. Werk van onder naar boven (begin bijvoorbeeld bij het stuitje en werk zo over de rugspier naar de nek), waarbij je naar boven toe een stevige druk uitoefent op de spieren en op de terugweg naar beneden toe een lichte druk. Effleurages kun je op bijna alle spieren toepassen en zijn bijzonder geschikt voor arm-, been-, rug- en nekmassages (bron).

Meer Gelukstips lezen die jou helpen gelukkiger te worden?

Elke week is er op Geluksweg een Gelukstip te vinden! Een kleine tip die jou aanzet tot actie. Of het nu het sturen van een kaartje is of leren Nee te zeggen om beter in je vel te komen zitten. Er zijn veel kleine dingen die jij kan doen om gelukkig(er) te worden en ik help je daar graag bij!

Wil je meer Gelukstips lezen? Lees dan de tips van de afgelopen twee weken:

Gelukstip #31 Niet teveel piekeren! Hoe ook al weer?

Gelukstip #32 Spreek een wekelijkse telefoondate af

Heb jij nog een tip voor een nieuwe Gelukstip of wil je reageren op de Gelukstip van vandaag?

Laat een berichtje achter in de reacties hieronder.