Gelukstip telefoondate

Soms heb je vrienden die je veel te weinig spreekt. Of in ieder geval veel minder dan je zou willen. Een telefoondate kan dan uitkomst brengen! Daarom de Gelukstip van vandaag:

Gelukstip #32 Spreek een wekelijkse telefoondate af

Wie van je vrienden of familie spreek jij te weinig? We hebben allemaal wel iemand met wie we graag meer contact zouden willen. Maar als diegene verder weg woont, dan komt het er vaak gewoon niet van. Hoe zorg je er dan voor dat je iemand vaker spreekt? Nou, wat dacht je van de telefoon? En natuurlijk kan je een telefoondate ook heel makkelijk vervangen voor een date via Skype. Gratis en je kan elkaar nog zien ook. Of videobellen via Whatsapp, of.. Genoeg opties om elkaars stem te horen in ieder geval!

Als je iemand niet vaak spreekt, heb je niet altijd evenveel te bespreken aan de telefoon. Niet dat je elkaar saai vind, maar je weet niet zo goed wat de ander bezig houd in het dagelijks leven. Als je elkaar wekelijks spreekt, heb je elkaar daardoor vaak juist meer te vertellen. ‘Hoe was die ene afspraak die je vrijdag had?’ en ‘Is het nog gelukt met die lastige opdracht op je werk?’ Een goede manier om meer bij elkaars leven betrokken te blijven.

Dus: Bedenk met wie jij graag wekelijks een telefoondate zou hebben en leg die ander het idee voor. Welk tijdstip zou jullie allebei goed uitkomen? Elke week een leuk moment om naar uit te kijken!

Voor deze Gelukstip had ik inspiratie van Gretchen Rubin. Heb jij vaak telefoondates? En wordt jij hier gelukkiger van?

Meer tips lezen die jou helpen gelukkiger te zijn?

Of het nu gaat om een telefoondate, genieten van de kleine dingen of een lijst maken met prioriteiten. Elke week deel ik uiteenlopende tips met je, die jou helpen je leven net een stukje gelukkiger te maken. Wil je meer tips lezen? Lees dan ook de tips van de afgelopen twee weken:

Gelukstip #30 Zet een plant in je slaapkamer

Gelukstip #31 Niet teveel piekeren! Hoe ook al weer?