neem je gedachten niet zo serieus

Ben jij ook zo’n piekeraar? Iemand die zich dagelijks wel ergens zorgen over maakt. Of je wel genoeg aandacht hebt besteed aan die ene vriend(in), of je niet te bot was tegen die klant, of je niet een enge ziekte onder de leden hebt. Piekeren kan overal over gaan, maar heeft wel één vaststaande eigenschap: Je hebt er helemaal niks aan. Niet teveel piekeren dus, is de boodschap!

Gelukstip #31 Niet teveel piekeren!

Piekeren lost een situatie nooit op. Het maakt het soms zelfs erger, omdat je in het negatieve blijft hangen. Daarom heb ik hier wat reminders voor je van Mynd.nu.

  • Doe een reality check. Is het echt zo erg als je je nu inbeeldt? Of valt het stiekem best wel een beetje mee en heb je het in je hoofd flink opgeblazen?
  • Hoeveel invloed heb je op de situatie? Hoeveel kan jij zelf doen aan de situatie? Heb je er daadwerkelijk invloed op, of kan je er weinig aan veranderen? Als je er niks aan kan doen, laat het dan rusten. Kan je er wel wat aan doen? Ga er dan direct mee aan de slag.
  • Alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer je je ergens zorgen over maakt, hoe erger het in jouw hoofd wordt. Als je er niet teveel aandacht aan schenkt, neemt het ook niet zulke grote proporties aan!
  • Jij bepaalt wat belangrijk is in jouw leven. Ja, jij zelf bent de enige die dat bepaalt. Laat sommige dingen dus niet de overhand nemen. Lees ook nog eens de Gelukstip van een paar weken terug en maak jouw eigen prioriteitenlijst.
  • Vergeef jezelf. Dit vind ik een mooie om mee te eindigen. Niemand is perfect, ook jij niet. Al wil je dat wel heel graag zijn, dat snap ik. Maar we maken allemaal fouten en dat is ook gewoon menselijk. Neem het jezelf daarom niet al te kwalijk. Vergeef jezelf!

Meer tips lezen die jou helpen gelukkiger te zijn?

Elke woensdag verschijnt er op Geluksweg.nl een Gelukstip die jou helpt om je leven een stukje gelukkiger te maken. Of het nu gaat om je gezondheid, je relaties of de reisafstand naar je werk. Er valt op veel vlakken iets te verbeteren in je geluk!

Lees voor meer inspiratie de Gelukstips van de afgelopen weken: