goedkope activiteiten met vrienden

Tips voor goedkope activiteiten met vrienden zijn altijd welkom, toch? Gelukkig is er genoeg te bedenken wat niet veel geld kost, zonder dat jullie inleveren op plezier. Kies één van deze 50 goedkope activiteiten met vrienden je hebt sowieso een gevulde en gezellige dag!

1. Realiseer je eigen escape room!

Zijn er creatieve geesten onder jullie? Maak dan jullie eigen escape room vol unieke opdrachten. Hoe gaaf om die ene lege kamer in huis hiervoor te gebruiken! Inspiratie nodig of liever de opdrachten niet zelf bedenken? Neem dan een kijkje bij deze Escape rooms waarbij je gewoon thuis aan de keukentafel zit!

2. Creëer je eigen spa

Houd jij ook zo van al die heerlijke massages en andere dingen in een sauna of spa? Creëer dan eens een dag jullie eigen spa. Geef elkaar een massage, regel een voetbad, maskers voor de gezichten. Wat etherische oliën erbij en je waant je zeker in een heuse spa!

3. Filmmarathon of binge-watchen van je favoriete serie!

Is het een beetje guur weer vandaag? Ik zeg, een geschikte dag om lekker op de bank door te brengen! Via Netflix of Videoland zijn er gelukkig tal van series zodat je je niet hoeft te vervelen op die bank. Nodig je vrienden uit, haal wat lekkers in huis en kijk jullie favoriete films of series!

4. Pinterest ideeën uitvoer dag

Heb jij ook zo’n bord op Pinterest waar je ideeën op bewaart die leuk zijn om ‘ooit’ nog eens uit te voeren? Vandaag is ‘ooit’ aangebroken! Bekijk jullie Pinterest borden, bedenk wat je wil gaan maken en ga aan de gang! Gegarandeerd een gezellige en nuttige dag (en wellicht kan je wat leuke decoratie maken en dit combineren met nummer 5).

5. Geef je huis een make-over (of het huis van de ander)

Heeft die ene vriend of vriendin altijd zo’n supermooi huis of stijlvol ingerichte kamer? Of zet je de boel gewoon graag op de kop? Vandaag  bundel je je krachten en geef je je huis een make-over! Of het huis van die ander natuurlijk.

6. Houd een garage verkoop

Verzamel al jullie oude, maar nog wel bruikbare, spullen. Wie wil er nu niet wat extra geld verdienen en tegelijkertijd gezellig met vrienden samenzijn? Tijd om lekker op te ruimen en daarna de vruchten ervan te plukken!

7. Ga naar gratis activiteiten in de stad

Een beetje afhankelijk van waar je woont, maar elke stad heeft wel wat leuke activiteiten waar je naartoe kunt! Vooral in de zomer zijn er vaak volop dingen te bezoeken, zoals tentoonstellingen, braderieën, maar ook festivals! Kijk op de website van jouw stad of dorp wat er bij jou in de buurt te doen is!

8. Doe samen vrijwilligerswerk

Een gezellige dag en ook nog een goed gevoel achteraf, dat zijn toch de beste goedkope activiteiten met vrienden? Samen vrijwilligerswerk doen. En dat kan op alle denkbare manieren! Boompjes planten in het bos, aan de slag bij het dierenasiel, wandelen met ouderen of stemmen tellen op het stembureau.

9. Ruim vuilnis op (flesjes bier voor statiegeld, blikjes voor oud ijzer)

Vuilnis opruimen is misschien niet je favoriete bezigheid. Maar wist je dat als alle Nederlanders elke dag één stuk afval zouden oppakken, Nederland zwerfvuilvrij zou zijn? En als je nog wat flessen kan inleveren voor statiegeld levert het ook nog geld op! En wist je dat je blikjes kan inleveren bij het oud ijzer en daar ook geld voor krijgt?

10. Doe bordspelletjes

Bordspelletjes, wie houd er nu niet van? Ga voor dat nieuwe spel wat nog in het folie zit of speel jullie favoriete spel. Van spelletjes krijg je nooit genoeg en gezelligheid is gegarandeerd! Spelletjes die ik leuk vindt zijn bijvoorbeeld Qwixx, Keer op Keer en Clever.

11. Op een warme dag: flessenvoetbal of waterballonnen gooien

Ook een leuke met de lente in aantocht. Vinden niet alle kleine kinderen dit leuk? En stiekem de wat grotere ook wel! Verzamel lege flessen en kijk wie er de beste trap- en verdedigingstechniek heeft! Is het nu echt warm buiten? Dan mogen de waterballonnen uit de kast om een ouderwets nat pak te halen…

12. Ga naar een optreden van de plaatselijke toneelvereniging

Bijna elke gemeente heeft wel een eigen toneelvereniging. En misschien denk je niet zo snel aan, maar het is hartstikke leuk om eens een voorstelling te gaan bekijken! En wie weet wakkert het wel een talent van je aan!

13. Samen koken met dingen die je al in huis hebt

Trek je keukenkastjes leeg en maak er een creatieve maaltijd van. Iedereen heeft wel iets in de kast staan wat er eigenlijk al iets te lang staan. Zoek naar originele recepten en wie weet ontdekken jullie wel een nieuwe favoriet!

14. Struin een rommelmarkt af

Er is altijd wel ergens een rommelmarkt. Als je je verveelt is er niks zo leuk als lekker een rommelmarkt bezoeken en neuzen of er nog een gouden vondst tussen zit! Is er geen rommelmarkt in de buurt, dan is er ongetwijfeld ergens een leuke kringloopwinkel dichtbij.

15. Kijk eens of de vissen willen bijten

Je moet er wel van houden, maar veel mensen vinden vissen een leuke activiteit. Als je niet weet hoe je moet vissen, ga dan eerst even langs bij een ervaren visser, die je kan voordoen hoe je het haakje op de juiste manier uit de vis haalt. Wel zo prettig voor de vis.  Of pak gewoon een schepnet en ga op jacht naar kleine visjes!

16. Ga kamperen

Een paar dagen vrij? Ga lekker kamperen! Niks zo gezellig als ’s avonds met je vrienden voor de tent te zitten en daarna lekker je luchtbed opzoeken. Een klein en goedkoop tentje is online zo gevonden!

17. Maak een mooie wandeling

Nederland barst van de meest mooie wandelpaden. Er is altijd wel een mooie route bij jou in de buurt. Zijn jij en je vrienden erg fanatiek? Ga dan het Pieterpad lopen, wat dwars door Nederland loopt! Maar ook Klompenpaden zijn prachtige wandelingen, waarbij je op nieuwe plekken komt in je eigen buurt.

18. Pak de fiets!

En als je niet zo van het wandelen bent, dan pak je toch lekker de fiets? Nederland is één van de landen met de meeste fietspaden en waarom zouden we daar geen gebruik van maken? Mijn aanraders: doe eens een dagje Veluwe of fiets een stuk van de prachtige 610 kilometer lange LF Kustroute!

19. Ga naar het strand

Waar je ook woont in Nederland, het strand is altijd maximaal een paar uur bij je vandaan. En als dat toch te ver is, hebben we gelukkig ook veel mooie zwemwateren in Nederland. Zwemmen en op het strand liggen, wat voor andere goedkope activiteiten met vrienden heb je nog nodig? En ook met minder mooi weer is uitwaaien op het strand altijd een aanrader.

20. Doe een potje jeu de boules

Niet alleen leuk voor kinderen en ouderen, maar voor iedereen! Tijd om de jeu de boules ballen weer eens af te stoffen.

21. Maak jullie eigen high tea

Ook zo’n fan van een heerlijke high tea? Maak jullie eigen high tea! Eerst veel voorpret met het klaarmaken van de lekkere hapjes en daarna heerlijk smullen. Wat wil je nog meer?

22. Of je eigen high wine

Niet zo’n fan van thee? Dan gaat een lekker wijntje met wat hartige hapjes er vast wel in! En voor de bierliefhebbers is er natuurlijk de high beer!

23. Doe spoorzoekertje

Spoorzoekertje, vond jij het vroeger ook zo leuk? Waarom zou je daar nu te oud voor zijn? En maak anders wat kinderen enthousiast en zet voor hen een leuk spoor uit!

24. Ga op sightseeing in je eigen stad of dorp

Als je in een vreemde stad bent, bezoek je altijd de leuke en mooie dingen in die stad. Maar heb je dat in je eigen woonplaats wel eens gedaan? Zeker de moeite waard!

25. Maak foto’s van bepaalde plekken en laat iedereen die plaatsen zoeken

Ook een soort speurtocht om je eigen woonplaats beter te leren kennen. Of breid de speurtocht uit naar omliggende plekken. En dan eens afwachten welk van je vrienden de beste speurneuzen zijn van de groep!

– 50 goedkope activiteiten met vrienden –

26. Kijk wanneer je gratis of met korting naar het museum of de dierentuin kan

Wist je dat er dagen zijn dat je gratis naar het museum of met hoge korting naar de dierentuin kan? Een leuk uitje met vrienden!

27. Ga samen breien of quilten

Deze moet zeker bij de goedkope activiteiten met vrienden. Hier moet je wel van houden, maar wat is er nu gezelliger dan samen lekker breien of werken aan een mooie quilt?

28. Ga naar een kerkdienst, ook als je niet religieus bent

Het voelt misschien gek om naar een kerk te gaan als je niet gelovig bent. Maar meer kennis krijgen over andere godsdiensten maakt ook dat je meer begripvol wordt.

29. Als een vis in het water

Ga lekker zwemmen! Tijdens het trekken van je baantjes kan je lekker bijkletsen.

30. Huur een sportzaal af

Als je wat meer mensen enthousiast kan krijgen hiervoor, is het een leuk om eens een sportzaal af te huren. Bekijk wat de meeste van jullie gezelschap leuk vinden en ga een potje zaalvoetballen, apenkooien, gymmen of doe een potje trefbal!

31. Start een boekenclub

Fan van lezen? Start een boekenclub met je vrienden! Kies elke maand een mooi boek en bespreek het met z’n allen.

32. Start een handwerkclub

Minder fan van lezen, maar wel fan van handwerken? Je kan natuurlijk ook een handwerkclub starten! Motiveer en help elkaar bij al jullie mooie creaties!

33. Ga langs in het bejaardenhuis

Ga met z’n allen langs in het bejaardenhuis. Er zijn genoeg ouderen die super vermakelijk kunnen vertellen en het gezelschap erg op prijs stellen!

34. Houd je eigen potluck dinner party

Dit is een Amerikaans begrip, maar zeker ook leuk in Nederland! Vooral nu de lente eraan komt en je binnenkort weer lekker in het park kunt gaan zitten met z’n allen. Bij een potluck neemt iedereen eten mee en deel je met z’n allen een uitgebreide maaltijd. Een gezellige maaltijd met verrassende gerechten!

35. Bekijk oude foto’s

Heb jij weleens met je vrienden je babyalbums bekeken? Of fotoboeken van je jeugd? Superleuk om je eerste ervaringen met elkaar te delen!

36. Maak nieuwe vrienden, breid je vriendengroep uit

Wat is er nu leuker dan het maken van nieuwe vrienden? Ga op pad om nieuwe vrienden te maken, zodat je vriendengroep nóg gezelliger wordt!

37. Begin een groentetuin

Een groentetuin beginnen klinkt misschien wat oubollig, maar is echt heel leuk! Huur een stukje grond in jouw gemeente, of offer een stuk van iemands tuin op. Ook op een balkon kan je al genoeg groenten verbouwen. Zie voor inspiratie ook dit artikel!

38. Doe een cursus

Samen een cursus volgen kan heel leuk zijn! Bij mij in het dorp is er bijvoorbeeld een Cultuurhuis waar allerlei cursussen gegeven worden. Van yoga en schilderen tot het schrijven van een verhaal. Voor ieder wat wils!

39. Maak een vlog samen

Geïnspireerd door alle succesvolle Youtubers en Instagrammers, maar vooral gewoon voor de lol. Maar eens een vlog met je vrienden. Toon jullie favoriete hobby of doe wat anders geks. Lol is gegarandeerd! En wie weet volgt er wel een nieuwe carriére!

40. Doe je favoriete spelletje van vroeger

Welk spel deden jullie vroeger het liefst? Zaten jullie te gamen of speelden jullie eindeloos verstoppertje? Zet de eventuele schaamte voorbij en ga terug naar je jeugd!

41. Ga naar het park

Elke stad heeft wel een mooi park. En als je geen park hebt, is er vast wel een andere mooie natuurplek in de buurt. Neem een picknickkleed mee, de badmintonrackets, de radio of zelfs de vuurkorf (die laatste 2 mogen niet overal).

42 Een vrouwending: Ga trouwjurken passen

Wist je dat er tegenwoordig bruidsmodezaken zijn waar je jurken kan passen, ook als je niet gaat trouwen? Een leuker vriendinnenuitje is er niet te bedenken, toch?

43. Start samen met een nieuwe hobby

Er zijn al behoorlijk wat hobby’s voorbij gekomen natuurlijk. Maar ik noem hem ook nog even in zijn algemeenheid. Want waarom zou je samen niet een nieuwe hobby  beginnen? Ik zeg wandelen, tennissen, zwemmen, naaien, paardrijden, steigerhouten banken bouwen, toneelspelen. The sky is the limit!

44. Zoek op Marktplaats naar een leuk opknapproject en ga aan de slag

Marktplaats staat vol met afdankertjes en opknappers. En waarom probeer je het niet eens? Al heb je allemaal twee linkerhanden, proberen kan altijd! En misschien ontdek je wel een nieuw talent van jezelf.

45 Maak een speurtocht door jouw woonplaats

Is er al een heuse speurtocht in jullie woonplaats? Maak op de computer een leuke speurtocht kriskras door jouw dorp heen en deel die online met jouw plaatsgenoten. Je kan er winkeliers bij betrekken of andere instellingen. Leef je uit! En misschien wordt jouw speurtocht wel een hit.

46. Ga samen foodpreppen

Houden jij en je vrienden van koken? Ga dan eens foodpreppen! Dit Amerikaanse begrip houdt in dat je maaltijden voorbereid. Gezellig als jullie van koken houden en superhandig dat je dan diverse maaltijden bij de hand hebt.

47. Bekijk vakantiegidsen en maak een wishlist van vakantiebestemmingen

Zijn jullie echte reizigers of hebben jullie ? Wat is er dan leuker dan reisgidsen doorkijken en lijstjes maken van alle landen en plaatsen waar je nog heen wil gaan?

48. Leer elkaar je make-upskills

Ja, dit is vooral een vrouwending. Maar waarom zouden jullie je make-up kennis niet eens met elkaar delen? Op naar een dag vol optutplezier!

49. Houd een fotoshoot

Nog goede foto’s nodig voor je cv? Of heb je überhaupt weinig leuke foto’s van jezelf of van jullie samen? Houd een fotoshoot met je vrienden, lol is gegarandeerd en wie weet rollen er ook wat bruikbare foto’s uit!

50. Haal herinneringen op aan jullie vriendschap

Bekijk foto’s van jullie verleden, praat over alle leuke dingen die jullie gedaan hebben. Misschien hebben jullie allemaal wel andere herinneringen aan de dingen die jullie samen gedaan hebben.

Vier je vriendschap!

Zat er iets voor je bij?

Zo, dat waren ze, de 50 goedkope activiteiten met vrienden. Zat er een leuke activiteit voor jullie bij? En heb je nog aanvullingen op deze lijst? Laat het me weten in de reacties!

Bron voor een deel van deze activiteiten: http://www.lifehack.org/articles/money/fun-things-with-your-friends-without-spending-much.html?ref=sidebar_bottom