Van vrijwilligerswerk wordt je gelukkiger

Heb jij ervaring met het doen van vrijwilligerswerk? Of het nu helpen in het bejaardenhuis is, aanplant verwijderen in het bos, hokken schoonmaken bij het dierenasiel of bestuurslid zijn van een plaatselijke vereniging.. Elk vrijwilligerswerk heeft nut. Vrijwel iedereen die weleens vrijwilligerswerk heeft gedaan, weet het dan ook: Van vrijwilligerswerk word je gelukkiger. Daarom is dat ook de Gelukstip van vandaag:

Gelukstip #35 Van vrijwilligerswerk word je gelukkiger

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. En ook al ben je op papier misschien geen vrijwilliger als je eens een keer boodschappen haalt voor de buurman, ook dat valt (mijn inziens) onder vrijwilligerswerk. Er is voor iedereen dus wel iets te verzinnen wat je leuk vind.

Het doen van vrijwilligerswerk heeft veel voordelen, waardoor je er dus ook gelukkiger van wordt. Zo voelt het bijvoorbeeld gewoon goed om iets voor een ander te doen. Even niet jezelf op de voorgrond zetten, maar bezig zijn met die ander. Of dat nu een mens of een dier is. Als vrijwilliger doe je belangeloos iets voor een ander. Maar helemaal belangeloos is het niet, want: zelf wordt je er ook blijer van. Je voelt je beter als je bezig bent geweest voor een ander!

Daarbij heeft ook je omgeving er profijt van en jij dus ook weer, indirect. Want als jouw omgeving mooier/schoner/gelukkiger is, kan iedereen daar van genieten!

Wat voor vrijwilligerswerk doe jij of overweeg je om te doen? En hoe bevalt het je? Laat het me weten in de reacties onder dit artikel!

Mijn inspiratie voor deze Gelukstip kwam van dit interview.

Elke woensdag een Gelukstip op Geluksweg.nl

Elke woensdag komt er een nieuwe Gelukstip online. Een kleine tip die jou helpt om gelukkiger te worden in het dagelijks leven. Van tips over voeding, tot psychologie en een uurtje in de zon zitten. Alles passeert de revue. Meer lezen? Hieronder staan de tips van de afgelopen twee weken.