zomerdip

Iedereen is vrolijk. De zon schijnt, mensen gaan erop uit, naar het strand, het zwembad. In ieder geval, buiten! En oh ja, het liefst barbecueën we ook elke week in de zomer. Gezellig toch? En is het zo lekker lang licht. Maar wat nu als jij niet kan delen in die zomervreugde? En eerder last hebt van een – zomerdip?

Wat is een zomerdip precies?

Deze zomer is het helemaal raak. Al dagen achtereen erg warm en volop zon. De terrassen draaien overuren. Maar hoe ga je daar mee om als je één van die mensen bent met een zomerdip? De kans dat jij daaronder valt, is namelijk 1 op 300.

In de zomer is iedereen vaak blij en het voelt alsof je dan mee moet doen met die blijdschap. Maar voor sommige voelt dat allemaal gewoon te gemaakt. Of je wordt nu eenmaal niet blij van zulke temperaturen, omdat je dan slecht slaapt. Of gewoon niet zo goed tegen de warmte kan.

Ook is het nu extra lang licht. Want hoewel we de langste dag weer gehad hebben, is het tot half 11 ’s avonds nog wel licht buiten. Voor mijzelf voelde het lange tijd alsof ik die extra tijd ‘nuttig moest gebruiken’. ’s Winters is het koud en donker en voel je je niet schuldig om met een kop warme thee op de bank terug te trekken ’s avonds. Maar in de zomer voelt dat als een soort zonde van je tijd.

Natuurlijk mag je ook in de zomer lekker een avondje bankhangen, maar toch, komt het er vaak niet van.

Sociale activiteiten

In de zomer duiken ook de sociale ‘verplichtingen’ weer op. We spreken vaker af voor een barbecue, dagje strand of een drankje doen op het terras. Voor mensen die niet zo van drukte houden, hoeft dat niet alleen maar leuk en gezellig te zijn, maar kan het soms ook even teveel zijn.

En hoewel de winterdip een algemeen erkend fenomeen is, is er voor de zomerdip helaas veel minder erkenning. Maar hoe kom je dan toch door die zomer heen?

Wat kan je doen om de zomer door te komen?

Wat belangrijk is om je te beseffen, is dat je niet de enige bent die niet altijd gelukkig is. Al zien mensen er gelukkig uit en puilt je Facebook uit van de zonovergoten berichten (misschien Facebook even meer links laten liggen deze zomer?), ieder mens heeft zijn eigen kopzorgen. En misschien valt het in de zomer wat minder op, reken maar dat het zo is.

Reizen vergroot je geluk. En de zomer kan toch wel een mooi seizoen zijn om eens een mooie reis te plannen.

Daarbij hoef je heus niet de hele zomer lang het stralende middelpunt van geluk te zijn. Wees jezelf en wees ook niet teleurgesteld als het niet lukt om gelukkig te zijn. Laat alle verplichtingen los en bedenk dat het vanzelf weer winter wordt!

Verder lezen kan op deze pagina van Infonu.nl.