start met sparen

Hoeveel geld staat er op jouw spaarrekening? Ben jij het type wat elke maand braaf probeert te sparen, maar het geld vervolgens weer moet terugboeken naar de lopende rekening? Of kom jij gemakkelijk rond van jouw streefbedrag? Iedereen gaat anders om met geld. Maar, één ding staat vast: geldzorgen maken je geen gelukkiger mens. Financieel de zaken op orde hebben helpt om gelukkig te zijn. Daarom is starten met sparen altijd een goed idee. Ongeacht het saldo van je bankrekening.

Gelukstip #60 Start met sparen

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met sparen. Zo kan je een maandelijkse betaalopdracht instellen. Direct na ontvangst van je salaris boek je een vast bedrag naar je spaarrekening. Een andere manier is om aan het eind van de maand te kijken wat er over is en dat naar je spaarrekening over te maken. Maar dat werkt niet voor iedereen even goed, want blijft er überhaupt iets over aan het einde van de maand?

Welke manier het beste bij jou past blijft een kwestie van uitproberen. Op de website van PorteRenee vind je tips om zoveel mogelijk uit je geld te halen en tips om te (be)sparen. En in de toekomst hoop ik ook op Geluksweg meer met je te delen over het duurzaam omgaan met je geld!

Ik heb geen geld om te sparen

Behoor jij tot die groep bij wie er aan het eind van je salaris nog een stukje maand over is? Je bent niet de enige. Maar ook voor jou is het mogelijk om te sparen! Bijvoorbeeld door het verlagen van je vaste lasten, of door minder onnodige aankopen te doen. Met wilskracht krijg je een hoop voor elkaar! Wat is de reden dat je wilt gaan sparen? Die ene mooie vakantie? Of dat ene droomhuis? Eerder met pensioen? Bedenk je dagelijks waar je het voor doet en houdt vol!

Liever niet sparen omdat het niks meer oplevert tegenwoordig? Dat klopt, maar een potje achter de hand hebben is áltijd handig. En heb je een lekker gevulde spaarrekening, dan kan je altijd nog gaan nadenken over een volgende stap als beleggen.

Elke week een Gelukstip

Of het nu gaat over geldzaken, gefocust werken of innerlijke rust, je leest het hier op Geluksweg! Wil je meer Gelukstips lezen? Je vindt de laatste twee hier:

Gelukstip #58 Oefen met dankbaarheid

Gelukstip #59 Oefeningen voor een betere focus