Elke dag een thema

Op Pinterest kwam ik bovenstaande pin tegen en die inspireerde me. Want wat nu als je elke dag een thema geeft? Zou dat een beetje vol te houden zijn, of is het een slecht idee? Wat denk jij? In ieder gaan we er even over denken, zo’n dagelijks thema!

Het klinkt wellicht een beetje lastig, elke dag een ander thema. Daar moet je dan elke dag weer aan denken. Maar wat voor goede dingen kan het brengen? Ter inspiratie gebruik ik de pin van Pinterest. Want hoe zou je week er dan uitzien?

Kalm aan op maandag

Na het weekend is het vaak lastig om weer op te starten. De maandag is dan een fijne dag om zo min mogelijk te plannen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de maandagavonden vrij te houden, zodat je op die avonden lekker ‘kalm aan’ kan doen!

Dansen op dinsdag?!

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf niet zo’n danser ben, dus een ‘dansdag’ in mijn wekelijks leven inpassen zie ik niet echt zitten. Maar misschien ben jij wel een danser en dan is dit natuurlijk ideaal! Wellicht zijn je danslessen op een andere dag, of besteed jij graag je zaterdagavond aan dansen in een club, ook helemaal goed! Je kan de week natuurlijk indelen naar jouw eigen wensen en voorkeuren. Ik zou hier zelf wellicht een ‘beweegdag’ van maken. Dus bijvoorbeeld elke week een flinke wandeling of fietstocht maken. Of een bezoekje brengen aan de sportschool!

Wensen doen we op woensdag

Wat zijn jouw wensen? En welke daarvan is ook realistisch genoeg om uit te komen? Zou het niet leuk zijn jouw woensdag te besteden aan het laten uitkomen van je wensen? Zie daarvoor ook de Gelukstip van 2 weken terug.

Verwonderen op donderdag

En nadat je de woensdag dan hebt besteed aan het investeren in je wensen, is donderdag een geschikt moment om je te verwonderen over alle goede dingen die je al hebt in je leven. Hoe vaak sta je stil bij alles wat je nu al hebt? En het verwonderen kan natuurlijk gaan ook over mooie dingen die je tegenkomt. Een mooie bloem of zonsondergang, een fijn moment met je kind of partner. Waar heb jij je het laatst over verwonderd?

Wij op vrijdag

Als je een relatie hebt, denk je hierbij direct aan je partner. Een avond met z’n tweeën. Maar het hoeft natuurlijk niet over je partner te gaan. Want ook met je vrienden, familie of collega’s kan je dat ‘wij’gevoel hebben. En wie heeft er nu geen zin in een vrijdagmiddagborrel?!

Een dag om extra tijd te besteden aan de mensen die je lief zijn. Is dat geen mooi voornemen?

Schateren op zaterdag

Hoe besteed jij je zaterdag? Voor veel mensen is de zaterdag toch wel de leukste dag van de week en met dat schateren zit het dan dus wel goed. Plan dus iets leuks in voor de zaterdag, waar je de hele week naar uit kan kijken. Al is het maar het kijken van een grappige romcom met een vriendin. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Zin op zondag

Ja, waar heb je zin in? Misschien wel zin in een lekker etentje buiten de deur! Of een lekkere luierdag op het strand of op de bank. Een dag om te doen waar je op dat moment zin in hebt. Is dat geen goed idee voor elke zondag?

Wat voor thema’s zou je nog meer aan je dagen kunnen geven?

Er zijn natuurlijk honderden thema’s die je mee kan geven aan je dagen. Zoals een opruimdag, een speeldag – spelletjes met vrienden, gamen, buiten een spel doen. Maar ook een gezondheidsdag, waar je bijvoorbeeld extra stil staat bij je gezondheid. Al die goede gewoontes die je jezelf wilde aanleren voor je gezondheid, aan hoeveel daarvan heb je vastgehouden? Elke week een opfrisdagje maakt dat je er even extra bij stil staat.

En een persoonlijke favoriet, wat denk je van een leesdag? Of het nu een boek is, een tijdschrift, of blogs op Internet? Een dag waarin je in ieder geval je avond lekker besteed aan lezen. Altijd fijn!

Lastig vol te houden, elke dag een thema

Goed punt, want ik denk dat de slof er al snel in schiet, als je elke dag weer een ander thema hebt om aan te denken. Nu werkt het natuurlijk voor iedereen anders, maar ook elke week een thema kan je helpen wat dingen op een rijtje te krijgen. En dan heb je wat langer de tijd voor bepaalde dingen die geregeld moeten worden. Of kan je een week lang genieten van je schaterweek. Wat wil je nog meer?