duurzamer leven is geen wedstrijd

Er zijn veel mooie gezegdes en ik vind deze er ook zeker onder vallen. Want waarom zou je niet proberen te genieten van elke dag die je hebt? Waarom laat je soms je hele dag verknallen door iets stoms, terwijl je er ook een mooie dag van had kunnen maken? Daarom: Leef elke dag alsof het je laatste is!

Heb jij zin in de nieuwe dag?

Elke ochtend kan je kiezen: Je dromen waarmaken of je omdraaien en verder slapen. Hoe stond jij vanmorgen op? Blij met de nieuwe dag, of balend dat je weer werk, school of andere verplichtingen had? Het scheelt een hele hoop als je je elke ochtend voorneemt er een mooie dag van te maken.

Hang een mooie spreuk op je badkamerspiegel, drink je koffie uit een mok met positieve opdruk, zorg dat je je dag niet zelf verpest voordat hij überhaupt begonnen is!

Laat je dag niet verknallen door iets kleins

Vervelende dingen gebeuren. En daar mogen we ook best van balen. En als er iets heel verdrietigs of écht vervelends gebeurt, mag je natuurlijk de tijd nemen om daar van bij te komen.

Maar soms laten we onze hele dag verpesten door kleine dingen. Zoals die zondagsrijder vanmorgen op de weg. Het is zonde als daardoor je hele dag in duigen valt. Blijf er niet te lang in hangen. Haal een paar keer diep adem, kijk een grappig kattenfilmpje, bel iemand die goed is in opvrolijken… Neem het heft in eigen hand om elke dag weer, iets van je dag te maken!

Geniet van de kleine dingen

Eerder schreef ik hier al een Gelukstip over, want het is super belangrijk voor een gelukkig leven! Zorg ervoor dat je elke dag minimaal één (klein) ding kan noemen waar je echt van hebt genoten. En kan je er nog geen noemen ’s avonds? Ga dan snel de deur uit om misschien nog wel een prachtige zonsondergang mee te pakken. <3

Loop niet boos de deur uit

Zoals elke dag jouw laatste kan zijn, geldt dat ook voor de mensen om je heen. Loop daarom nooit de deur uit als je ruzie hebt. Praat het goed, of zorg in ieder geval dat je laatste contact met je dierbaren altijd positief is.

Ook gewoon goed voor je relaties natuurlijk, zonder allerlei doemscenario’s erbij te bedenken!

Plan elke dag een geluksmoment

Je hoeft natuurlijk niet af te wachten tot alle leuke dingen jouw kant op komen. Plan elke dag iets waar je gelukkig van wordt. Al is het 5 minuten in de tuin zitten met een kop lekkere thee, het lezen van een mooi boek, knuffelen met je partner, kind, of andere dierbare, of even bellen met die goede vriend(in). Het hoeven geen grote dingen te zijn, maar het is wél belangrijk dat je elke dag minimaal één zo’n moment hebt.

Tot zover mijn gedachten!

Leef elke dag alsof het je laatste is

Wat maakt dit gezegde bij jou los? En vind je het een mooi gezegde, of vind je het wat overdreven?