ouders worden

Het is vandaag 1 november. Een nieuwe maand! Voor mij en mijn man ook een heel bijzondere maand. Dit is namelijk de maand dat wij ouders worden. De uitgerekende datum van onze kleine hummel is namelijk halverwege deze maand.

Niet alles valt te plannen

Rondom zwangerschap en geboorte wordt me weer duidelijk hoeveel we tegenwoordig graag plannen. We willen graag overal controle over hebben. Laat dat met zwanger worden en bevallingen nu net niet gaan. De één is de “eerste ronde” zwanger en de ander is 10 jaar en vele ziekenhuisbezoeken verder…

Maar ook met betrekking tot de bevalling word ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Zo kan onze baby zich vandaag nog aandienen maar kan het ook nog 20 dagen duren. Best een gek idee natuurlijk, dat je niet weet wanneer je leven totaal op z’n kop komt te staan. Bij alles wat je de komende dagen op de planning hebt staan, vraag je je af of het daadwerkelijk door zal gaan.

In ieder geval zie ik er heel erg naar uit om ons mini-mensje te gaan ontmoeten. Al voel je de baby bewegen in je buik en heb je zo’n 9 maanden de tijd om aan het idee te wennen, toch blijft het super onwerkelijk. Maar dat zullen andere mama’s hier wel herkennen.

Ouders worden, een nieuw pad op de Geluksweg

Het is toch een heel nieuwe weg die je inslaat als je een kind krijgt. De dingen die normaal waren, zijn dat nu opeens niet meer. Het leven als moeder zijnde zal nooit meer hetzelfde worden als daarvoor. Daardoor zullen er wellicht ook andere dingen zijn die je gelukkig maken. Waarschijnlijk ben je opeens dolgelukkig van een nacht met 6 uur slaap, terwijl dat eerder nu niet echt noemenswaardig was. 😉
Ik denk ook dat je door kinderen ook weer meer oog krijgt voor de kleine dingen. Zoals mijn nichtje een bloemetje of bij kan bewonderen, zet je wel weer even aan het denken. Wij zien zoveel dingen als normaal. Ook het krijgen van kinderen wordt door veel mensen als normaal gezien. Maar ik vind het vooral één groot wonder.

Zolang de kleine er nog niet is probeer ik een beetje vooruit te werken. Hopelijk kan ik daardoor jullie blijven vermaken met mooie artikelen. Wellicht zullen er de komende tijd wat meer over slaaptekort gaan. Of gezond en simpel koken. Of de energie die je hebt zo efficiënt mogelijk gebruiken. Van die jonge ouders dingetjes. We gaan het meemaken!

Lees meer: Persoonlijk // Kinderen de weg naar geluk?