tips voor een gelukkig leven

Alweer een woensdag, alweer tijd voor een nieuwe Gelukstip! En vandaag gaat het over klagen. Klagen doen we allemaal weleens, maar we moeten uitkijken dat we er soms niet in doorslaan! Heb jij weleens geprobeerd om te stoppen met klagen? Niet? Dan heb ik vandaag een leuke tip voor je om uit te proberen!

Gelukstip #21 Zullen we stoppen met klagen?

We staan erom bekend in Nederland: Klagen kunnen we! Is het niet over het weer, dan is het wel over de overheid, (de hond van) onze buren, onze collega’s… Het is niet snel goed gegaan. Maar worden we nu gelukkiger van al dat geklaag?

Het is natuurlijk wel goed om af en toe even je hart te luchten als je ergens mee zit. Maar van te vaak klagen, worden we ongelukkig.

Probeer daarom eens minimaal een week niet te klagen. En als je dat wel héél lastig vind, probeer het dan eerst eens minimaal 2 dagen.

Je wordt je dan bewust van hoeveel je klaagt. Ben jij van nature een behoorlijke klager, of valt het mee? Of weet je het eigenlijk geeneens van jezelf?

Niet klagen heeft een positieve invloed. Op je relaties, die met je partner, je vrienden, je collega’s… Maar het heeft ook een invloed op je humeur. Want ongemerkt beïnvloed je jezelf met dat geklaag. En dan niet op een positieve manier. Dus, probeer het eens, een week niet klagen!

Vind je het lastig om minder negatief te denken? Dan kan dit artikel over negatief denken je verder helpen.

Ga je beginnen? Vraag je omgeving om mee te doen! Met z’n allen is het makkelijker vol te houden dan in je eentje!

Elke woensdag een nieuwe Gelukstip

Elke woensdag deel ik een nieuwe Gelukstip met je. Tips die jou helpen om jouw leven elke dag een stukje gelukkiger maken.

Dit was alweer de 21e Gelukstip! Heb jij nog ideeën voor nieuwe Gelukstips? Laat het aan me weten in de reacties.

Wil je verder lezen? Lees dan de Gelukstip van vorige week:

Gelukstip #20 Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Of de Gelukstip van de week daarvoor:

Gelukstip #19 Doe iets elke dag