Optimisme

Wat is jouw motivatie? Een belangrijke vraag om je bijvoorbeeld te helpen verleidingen te weerstaan. Of om je te helpen om dat doel nu eens écht te gaan behalen! Daarom is de gelukstips van deze week:

Gelukstip #18 Wat is jouw motivatie?

Motivatie is belangrijk om bijvoorbeeld ons doel te halen. Maar ook de motivatie om af te vallen, kan je helpen om de snoeppot op het werk te weerstaan. Daarom is het belangrijk om onder woorden te brengen wat jouw motivatie is.

De  Amerikaanse psychologe Kelly McGonigal heeft enkele vragen bedacht die ons daarbij helpen. Die vragen zijn als volgt:

  1. Wat wil ik doen omdat ik weet dat mijn leven er beter van wordt?
  2. Wat zou ik minder willen doen, of helemaal willen laten, omdat het mijn gezondheid, geluk of succes ondermijnd? En dan als laatste;
  3. Wat is het belangrijkste doel op de lange termijn waar ik mijn energie in wil steken? En wat zal mij op de korte termijn waarschijnlijk afhouden van dat doel?

Zoals je ziet, kunnen deze vragen worden toegepast op veel verschillende vlakken in je leven. Bijvoorbeeld als je wil stoppen met snoepen, roken of drinken. Maar het kan je ook helpen om een bepaald doel je te behalen. Of als je ergens tegenop ziet, terwijl je eigenlijk weet dat je het wel echt moet doen.

Ga je dus beginnen met een nieuwe stap? Beslis dan aan de hand van bovenstaande vragen wat jouw motivatie is. Schrijf het in je agenda, hang het op je keukendeur, blijf eraan denken! Dan gaat het door zetten ook gemakkelijker!

Wil je meer gelukstips lezen?

Elke woensdag komt er een gelukstip online. Een kleine tip die jou helpt om gelukkiger te worden. Wil je meer gelukstips lezen? Lees dan ook de Gelukstips van de afgelopen twee weken:

Gelukstip #16 Bewegen voor je geluk

Gelukstip #17 Naar buiten in de winter

 

Wat zijn jouw gedachtes over dit artikel? Ik hoor graag van je in de reacties!