We zijn alweer aangeland bij de 12e gelukstip. Elke week deel ik een Gelukstip met je, waarvan je leven weer een stukje leuker wordt! Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat het je een beetje gelukkiger maakt. Deze week gaat het over het verbeteren van de relaties die je hebt, iets liefs doen voor een ander!

Gelukstip #12 Iets lief doen, begin het nieuwe jaar positief!

Hoe vaak doe jij iets leuks of liefs voor een ander? Dit kan familie zijn, zoals één van je ouders, kinderen of je partner. Maar ook een vriend(in) die je al langere tijd niet hebt gesproken of iemand die je juist heel vaak spreekt. Er is altijd een reden om iets liefs te doen!

Ideeën

Hieronder wat ideeën om je te inspireren! Geen excuses meer, ga vandaag nog iets liefs doen!

Een kaartje sturen

In mijn ’18 doelen voor 2018’ staat ook het voornemen om elke maand een kaart te sturen. Ik ben niet altijd zo attent als ik zou willen en dit is een fijne manier om een ander te laten weten dat je aan diegene denkt. En wie vind het nu niet leuk om een kaart te ontvangen?

Een etentje geven

Regel een etentje voor iemand! Als je het geld ervoor hebt, neem iemand eens gewoon als verrassing mee uit eten. En maak er anders thuis een driegangenmenu van. Kleed je eettafel mooi aan, sta even wat langer in de keuken dan normaal en laat de ander weten dat je om diegene geeft. En als je niet zo’n kookwonder bent, is er altijd wel ergens een lekkere afhaalmaaltijd te vinden 🙂

Organiseer een dagje weg

Een dagje weg hoeft niet duur te zijn, het gaat er om dat je er energie in hebt gestoken! Een dagje naar het strand, museum of sauna, wat het beste bij jullie past!

Iets liefs doen voor een vreemde

En natuurlijk hoeft het niet per se voor een bekende te zijn. Heb je via via gehoord dat er iemand wat hulp kan gebruiken? Of kom je iemand tegen die je kan helpen?

Iemand helpen kost vrijwel geen moeite en kan veel voor een ander betekenen!

Aan wie moest jij aan het begin van dit artikel direct denken? Bedenk gelijk wat je wil gaan doen voor diegene en onderneem actie!

Geluksweg - iets liefs doen

Wil je meer Gelukstips lezen?

Lees dan de Gelukstips van de vorige twee weken: