Koester je vrienden

Waar mensen in een hospice spijt van hadden? Het laten verwateren van hun vriendschappen. Dit stond in de ‘Spijt top 5’ die Bronnie Ware opstelde. Zij verzorgde honderden mensen die nog 3 tot 12 weken te leven hadden. Eén van haar tips is dus: koester je vrienden.

Ook de periode waar we nu in leven, de Coronacrisis, maakt dat we de waarde van onze vrienden nog sterker inzien. Daarom is de Gelukstip van vandaag hier op gebaseerd.

Gelukstip #55 Koester je vrienden

Klinkt gemakkelijk toch? Maar weten jouw vrienden ook echt hoe blij je met ze bent? Dat zij jouw leven mooier maken? En, misschien nog wel belangrijker, maak jij ook hun leven mooier? Ben jij de vriend(in) die een dosis goede energie achter laat? Leuke punten om bij stil te staan.

In lastige tijden besef je wie je echte vrienden zijn

Op het moment van schrijven zitten we alweer een maand in ‘intelligente lockdown’ vanwege het Coronavirus. Op één theedate na (met minimaal 2 meter afstand), heb ik mijn vriendinnen niet gezien. Maar zo zonder de drukte van alle sociale afspraken, kom je er wel precies achter wie er echt belangrijk voor je zijn. Ik weet precies met wie ik straks als eerst wil afspreken. Wie is de vriend(in) waarvan jij niet kan wachten ze weer te zien? Juist een periode van ‘isolatie’ laat je inzien wie er belangrijk voor je zijn. Zullen we juist die personen extra in het zonnetje zetten?

Je vrienden koesteren, hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om je vrienden te laten weten dat je aan ze denkt. Een paar opties:

  • Stuur een (foto)kaartje met een persoonlijke tekst
  • Of beter nog: schrijf een brief! Niks zo leuk als een echte brief te ontvangen
  • Verras je vriend(in) met een lekkere maaltijd
  • Bel een keer extra op
  • Laat een bloemetje of plant bezorgen – ook een leuke manier om lokale ondernemers te ondersteunen
  • Neem contact op met een vriend(in) die je een poos niet hebt gesproken

Lees verder: 50 goedkope activiteiten met vrienden

Inspiratie voor een gelukkiger leven

In mijn Gelukstips deel ik wekelijks kleine reminders die je helpen meer geluk in je leven te brengen. Lees hier de afgelopen twee tips:

Gelukstip #53 Begin met timemanagement

Gelukstip #54 Laat de verveling toe en wordt gelukkiger