time management

Time management, hoe besteed je je tijd beter? Voor sommige mensen een welbekend en uitgekauwd begrip, terwijl het voor andere juist weer een compleet nieuw onderwerp is. Eén ding is in ieder geval zeker, time management helpt jou om jouw tijd efficiënt in te delen! En daar kunnen we allemaal af en toe wat hulp bij gebruiken, toch?

Gelukstip #53 Begin met time management

Time management helpt om jouw tijd effectiever of efficiënter te besteden. Dat doe je door goed te plannen, maar ook je bewust te zijn van de tijd die je kwijt bent voor bepaalde activiteiten. Je kan het gebruiken op alle vlakken van je leven, studie, werk, het gezinsleven, persoonlijke hobby’s. Juist door je altijd bewust te zijn van de tijd die je besteed aan bepaalde activiteiten, kan je je tijd beter indelen.

Thema’s in time management zijn:

  • Een omgeving creëren die productiviteit bevordert
  • Prioriteiten stellen
  • De tijd verminderen die wordt besteed aan activiteiten die geen prioriteit hebben
  • Prikkels die ervoor zorgen dat je wordt gestimuleerd om de tijdslimiet te halen

Hoe kan ik time management gebruiken voor mijn werkzaamheden?

Time management helpt om je tijd beter te besteden. Het geeft daarvoor allerlei handvatten die je daarmee helpen. Een website waar veel fijne artikelen op staan is Timemanagement.nl. Van tips om prioriteiten te stellen tot het omgaan met tijdsdruk. Ze hebben ook een cursus die je kan volgen om beter te worden in het managen van jouw eigen tijd.

Ervaringen van anderen met time management

Time management is populair en terecht, want het helpt veel mensen om hun tijd efficiënter in te delen! De meeste mensen die een cursus in time management hebben gevolgd raden dit ook zeker aan bij anderen. Van het organiseren van je mailbox tot het plannen van projecten op je werk, veel van de tips die je gebruikt zijn op allerlei vlakken toepasbaar.

Mocht je vaak tijd tekort hebben, je gestrest voelen omdat je nergens aan toekomt of gewoon niet zo goed zijn in plannen, dan kan het een uitkomst zijn om je te verdiepen in time management!

Regelmatig een nieuwe Gelukstip

Met regelmaat verschijnt er weer een nieuwe Gelukstip op Geluksweg.nl. Een tip die jou helpt je leven gelukkiger te maken! Op welk vlak dan ook. Wil je meer Gelukstips lezen? De laatste twee Gelukstips vind je hier:

Gelukstip #51 Oordeel niet over andere mensen

Gelukstip #52 Duurzamer leven is geen wedstrijd