Let op je woorden

Geïnspireerd door een pin op Pinterest schrijf ik deze Gelukstip. ‘A tongue has no bones, but it can break a heart.’ Een mooie, als je het mij vraagt! Want zijn we ons hier altijd van bewust? Weten wij altijd welke impact onze woorden hebben op iemand anders? De boodschap van vandaag is dan ook, let op je woorden!

Gelukstip #37 Let op je woorden!

En even later kwam ik nog een ander tegen. One of the best lessons you can learn in life, is to master how to remain calm.

Sluiten die twee niet mooi bij elkaar aan? Het komt allemaal neer op: Let op je woorden! Want woorden floepen er zomaar uit, als je er geen erg in hebt. Natuurlijk is de ene persoon wat meer een flapuit dan de ander – zelf kan ik er ook wat snel iets uit gooien wat niet zo handig is. Maar zo heeft iedereen zijn eigen leerpunten.

Hoe reageer jij als iemand het bloed onder je nagels vandaan haalt? Haal je eerst nog even een keer diep adem, of krijgt die persoon van van jou een flinke tirade te verduren?

Soms weten we ook niet goed hoe we overkomen op anderen. Wat voor ons vrij neutraal lijkt, komt bij die ander misschien wel heel hard aan. Vraag eens aan de mensen om je heen hoe jij op hen over komt. Daar valt vaak nog van alles door te leren! En niemand wil een hartenbreker zijn, toch?

Elke week een nieuwe Gelukstip

Elke woensdag (en deze week een dagje later) deel ik op Geluksweg een nieuwe Gelukstip met je. Een kleine tip die jou helpt om je leven net weer een beetje gelukkiger te maken. Ben je benieuwd naar andere Gelukstips? Lees dan ook de tips van de afgelopen twee weken: