Gelukstip - naar buiten in de winter

Gelukstip nummer 17 alweer, het gaat hard! Terwijl ik dit typ fluiten de vogels en schijnt de zon volop mijn huiskamer in. Terwijl het half februari is! Hoewel het wel een beetje fris is (2 graden momenteel) adviseer ik je het volgende: Ga naar buiten in de winter!

Gelukstip #17 Naar buiten in de winter

In de zomer komen we vaak wel aardig aan ons vitamine D gehalte. Maar in de winter komen we veel minder buiten. En ja natuurlijk snap ik, dat als het buiten guur is, het niet echt aantrekkelijk is om naar buiten te gaan.

Maar weet je, ook al lijkt het alsof het bijna elke dag koud, nat en winderig is, eigenlijk valt dat wel mee. Vrijwel elke week heeft wel een paar dagen die prima geschikt zijn om even naar buiten te gaan. En als je het lastig vindt jezelf er toe te zetten naar buiten te gaan, koppel er dan een ‘moeten’ aan. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk en wandel of fiets naar de supermarkt in plaats van met de auto te gaan. Of spreek af met een vriend(in) om wandeldates te houden in plaats van wijn- of theedates.

Het is belangrijk genoeg vitamine D binnen te krijgen. Probeer daarom ook in de winter als de zon schijnt direct wat van dat zonlicht mee te pakken!

Beweeg jezelf gelukkig

We vergeten het vaak, maar voor je geluk is bewegen erg belangrijk. Juist nu we in de winter minder vitamine D ontvangen, bewegen we ook nog eens minder. Op die manier werken we die winterdip wel erg in de hand.

Als je beweegt komt er endorfine vrij, waardoor je je fijner voelt.

Al met al kan ik je dus zeker aanraden ook in de winter die momenten mee te pakken om buiten (in beweging) te zijn!

Heb jij nog tips die jou helpen om naar buiten te gaan in de winter?

Meer gelukstips lezen?

Wil je meer tips lezen over hoe je jouw geluk vergroot? Lees dan ook de tips van de afgelopen weken: