Geluksweg - wees lief voor jezelf

Vorige week ging het over het iets liefs doen voor een ander, maar vandaag gaat het over lief zijn voor niemand anders dan jezelf. Want hoe praat jij in gedachten tegen jezelf? Ik kwam net een filmpje tegen wat me inspireerde tot de Gelukstip van deze week, en de Gelukstip is:

Gelukstip #13 Wees een beetje lief voor jezelf!

Wat voor dingen zeg jij dagelijks tegen jezelf? Ben je in gedachten vaak negatief over jezelf?

Jezelf keer op keer een uitbrander geven is niet nodig en het maakt je ook zeker niet gelukkiger. Want op een gegeven moment ga je die gedachten geloven!

Daarom hoort er een kleine opdracht bij deze week, deze kwam ik toevallig in een filmpje tegen.

  • Z0ek een foto op van jezelf als kind.
child-wees lief voor jezelf
Het liefst een schattige, of in ieder geval mooie, foto
  • Zeg tegen het kind hetzelfde als wat je normaal tegen jezelf zegt.
  • Lukt dat? Ik hoop van niet.

Waarom doen we tegen onszelf vaak zoveel lelijker als tegen anderen. Ben jij dan slechter dan de mensen om je heen? Je doet toch ook gewoon je best?

Tijd om wat liever voor jezelf te gaan en daar vandaag nog mee te beginnen!

Niemand heeft er wat aan als jij jezelf naar beneden haalt en daar een slecht(er) zelfbeeld door krijgt. Sterker nog: jouw gevoelens straal je uit naar de mensen om je heen. Dus als jij goed in je vel zit, zullen de mensen om je heen ook gelukkiger worden! Een echte win-winsituatie dus.

Veel mensen zijn erg perfectionistisch. Het is nooit goed genoeg. De lat moet altijd weer een stukje hoger. Maar wat zou er gebeuren als je die lat vanaf vandaag eens een stukje lager legt? Dat jij goed genoeg bent. Gewoon zoals je bent.

Probeer het eens!

Dus:

Voordat je in gedachten jezelf weer een uitbrander wil geven, zou je dit ook tegen iemand anders op deze manier zeggen? Of zou je het dan wat genuanceerder brengen of misschien wel helemaal niks negatiefs zeggen…

Elke week een gelukstip

Elke week deel ik een Gelukstip met je, een kleine tip die je makkelijk kan uitvoeren. En waarmee je jouw leven weer een stukje leuker en gelukkiger maakt. Wil je verder lezen en ook de Gelukstips van de afgelopen weken lezen? Die vind je hier: