refurbished iphone kopen

De productie van elektra heeft enorm veel impact op onze planeet. Daarom is het altijd goed om te kijken naar duurzame alternatieven. Zelf kwam ik uit het bij het kopen van een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe. Overweeg je ook een refurbished iPhone te kopen en vind je het fijn andermans ervaring te lezen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Waarom refurbished elektronica een slimme keuze is

De impact van elektronica is groot, ontdekte Babette Porcelijn in haar boek De Verborgen Impact. En van die impact komt maar 8% uit het energieverbruik van het apparaat. De overige 92% komt uit de keten, voornamelijk uit de productie. Door een apparaat aan te schaffen wat al gebruikt is, zorg je ervoor dat er geen nieuw apparaat geproduceerd hoeft te worden.

Koop niet elke twee jaar een nieuwe smartphone

Iets anders wat ik graag nog even wil benoemen: dat contracten na 2 jaar afgelopen, wil niet zeggen dat je dan direct een nieuwe smartphone moet. Ook al veroudert elektronica inderdaad behoorlijk snel, dat wil niet zeggen dat een smartphone na 2 jaar al aan vervanging toe is. Zo heb ik mijn oude smartphone overgenomen van mijn man en nog een aantal jaar gebruikt. De telefoon is in totaal zo’n 5 a 6 jaar meegegaan. Op het eind was hij behoorlijk op. Hij liep vaak vast en was heel traag. Het werd dus wel echt tijd voor een nieuw exemplaar. Op zoek naar een refurbished telefoon.

Lees meer over duurzame veranderingen doorvoeren.

Waar koop je een refurbished telefoon?

Er zijn natuurlijk verschillende plekken waar je een refurbished telefoon kan kopen. Zo heeft bol.com een groot assortiment aan refurbished smartphones met een keurmerk. In principe kan je bij elke partij terecht die een keurmerk heeft, alhoewel het natuurlijk altijd slim is even te bekijken wat het keurmerk precies inhoudt. Ook bekijk ik bij grotere aankopen altijd recensies over het bedrijf.

Zelf koos ik niet voor de laagste prijs, maar voor gemak. Ik zit bij KPN en kon hier heel makkelijk een nieuw abonnement afsluiten met een refurbished smartphone. Mijn keuze ging naar de iPhone X, omdat deze een goede camera heeft en ik mijn telefoon veel gebruik voor het maken van foto’s. Ik heb een spiegelreflexcamera, maar merk dat ik toch mijn smartphone mijn gebruik, omdat je die bij de hand hebt. Op websites als Fotografie.nl kan je vergelijkingen bekijken wat betreft de camera.

Mijn ervaring met een refurbished iPhone kopen

Mijn ervaring met het kopen van mijn refurbished iPhone X is heel positief. Eigenlijk is het hetzelfde als het kopen van een nieuwe telefoon. De telefoon zit in een mooi doosje en is natuurlijk teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Ook wat kwaliteit betreft ben ik erg tevreden. Ik heb nog niks ontdekt wat niet naar behoren werkt en gebruik de telefoon inmiddels alweer bijna een half jaar. Alleen maar voordelen dus! Ik heb een uitstekende telefoon voor minder geld en met minder impact. Een echte win-win situatie wat mij betreft. Ik raad het kopen van een refurbished iPhone of andere smartphone dan ook zeker aan.

Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Waarom de keuze voor refurbished en niet voor een tweedehands toestel? Een refurbished toestel is in de meeste gevallen natuurlijk ook een tweedehands toestel. Het zijn toestellen die zijn geretourneerd of bijvoorbeeld testtoestellen uit een winkel. Het grote voordeel van een refurbished product is dat ze uitvoerig worden gecontroleerd. Zo stond er op de verpakking van mijn telefoon dat hij door robots was gecontroleerd. Klinkt wel leuk toch?

Heb jij al wel eens een refurbished iPhone of andere smartphone gekocht? En wat is jouw ervaring?