Mijn eigen weg

Tot nu toe heb ik op Geluksweg vooral algemene artikelen geschreven, maar het lijkt me leuk ook wat meer persoonlijke dingen met jullie te delen. Mijn eigen weg van geluk! Wat zijn nu de dingen die mij gelukkig maken? En wat doe ik als het allemaal even tegen zit en het daardoor niet meevalt om gelukkig te zijn? Natuurlijk schemeren er door mijn artikelen al wel wat van mijn persoonlijke voorkeuren door, maar alsnog lijkt het me leuk soms wat vanuit mezelf te schrijven.

Vrije tijd, bijvoorbeeld

Zelf heb ik momenteel aardig wat vrije tijd bijvoorbeeld. En dat vind ik echt heerlijk. Weken die ramvol gepland zijn, zijn niks voor mij. Ik zie er al een beetje tegenop als ik op een dag meer dan twee afspraken heb staan. Dat voelt dan gelijk zo druk.

Het nadeel is dan weer dat ik vaak avonden werk, waardoor sociale afspraken op een wat lager pitje staan. Maar daardoor heb ik wél overdag alle tijd om van het zonnetje te genieten en lekker bij mijn paarden op de wei te frutten.

Waar ik dan wel weer voor op moet passen, is dat ik mijn tijd niet verdoe met dingen waar ik achteraf spijt van heb. Dat is dan vooral te lang tv kijken of te lang achter de computer blijven hangen, terwijl ik eigenlijk er juist lekker op uit wil gaan. Want van buiten zijn wordt een mens immers gelukkiger dan van achter de computer te zitten!

Meerdere kanten van de medaille

Ook zijn er dingen die mij gelukkig maken, maar waar je ook weer in kan doorslaan. Duurzaamheid is zo’n dingetje bijvoorbeeld. Op mijn werk ben ik bestempeld als de ‘Greeny’.
Ik ben blij als ik verpakkingsvrije boodschappen heb kunnen halen, zodat er weer wat plastic is uitgespaard. Maar als ik dan zie wat er op een gemiddelde avond op mijn (horeca) werk allemaal wordt weggegooid, voelt het allemaal een beetje hopeloos. En dat is dan nog maar één van al die duizenden horeca bedrijven. Maar, als er heel veel mensen iets kleins doen, heeft dat allemaal bij elkaar wel een grote impact. En daar houd ik me dan maar aan vast.

Er zijn natuurlijk nog meer dingen waar ik heel blij van wordt. Van de baby in mijn buik bijvoorbeeld (wat het ouderschap voor impact op mijn geluk zal hebben zal binnenkort gaan blijken…), maar ook mijn dieren en vrienden brengen een hoop geluk met zich mee. Zelf mijn eigen groenten verbouwen, varen met een bootje (een eigen roeiboot is een grote wens).. Onderwerpen genoeg dus! En ondanks dat ik daar ook gewone artikelen over zal schrijven, zal ik er ook nog met een persoonlijk tintje op reflecteren.

Vanaf nu dus ook één keer per week wat mijmeringen van persoonlijke aard op Geluksweg. En het lijkt me trouwens ook heel leuk om interviews te houden met mensen over geluk (Interesse? Laat het me weten!). Kom dus snel weer terug voor allerlei nieuwigheid!

Meer over mij en Geluksweg lees je hier.